RECENSIE: Saosin - Saosin

Saosin
recensie cijfer 2007-02-07 Alles is groter in Amerika, zo ook de onuitputtelijke vijver van zogeheten 'emo'-bandjes. Saosin is zo'n vis die al een tijdje rondzwemt in deze Amerikaanse vijver, maar tot op heden nooit echt voet aan de grond kon krijgen in bijvoorbeeld landen als Nederland. Eind 2005 stond de band echter in het voorprogramma van Coheed and Cambria in Rotterdam en ook was Saosin ook een van de betere bands tijdens de Taste of Chaos tour in Tilburg. Nu Saosin ook te zien is op Powerfest lijkt er geen ontkomen meer aan. Saosin is Nederland aan het veroveren, met een uitstekend nieuw album als bewijs.

Saosin mag op het eerste gehoor dan wel klinken als een dertien in een dozijn 'emo bandje' en daarmee niet echt origineel lijken te zijn. Goed is het echter wel. Er zijn namelijk een heleboel bands die er wel naar (willen?) klinken, maar het bij lange na niet redden. Wanneer we Saosin gaan vergelijken met 'de groten' in het emo genre, dan zal Saosin het best te plaatsen zijn naast bands als Story of The Year.

Het titelloze album van Saosin begint sterk met het nummer 'It's Far Better To Learn' wat een onwijs aanstekelijk refrein heeft en zet daarmee direct de toon voor de rest van de CD, die in totaal zo'n 40 minuten duurt. Alle nummers op dit album zijn eigenlijk stuk voor stuk geweldig, het enige nadeel van deze nummers als collectief is dat de eentonigheid er van af druipt.

Bands als Taking Back Sunday en My Chemical Romance hebben bewezen zich te kunnen handhaven in de huidige muziekwereld, het is voor Saosin en met name de liefhebber van de betere emo muziek dat Saosin niet het zoveelste bandje zal worden waar we over korte tijd niet veel meer van horen.
Recensent:Cosmo Vloedbeld Artiest:Saosin Label:Capitol Records
Good, bad and queen

The Good, The Bad & The Queen - The Good, The Bad & The QueenHet is iets te gemakkelijk om The Good, The Bad & The Queen het nieuwe...

Norah Jones - Not Too Late

Norah Jones - Not Too Late Slechts 27 jaar oud en nu al ruim 30 miljoen albums verkocht. De carrière van...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT