RECENSIE: Massive - Destination Somewhere

Massive
recensie cijfer 2016-05-23 Wat is dat toch met Australische bands en energieke rechttoe rechtaan rock? Talloze landgenoten lijken in de voetsporen van de legendarische Aussies van AC/DC te willen treden. Zo ook Massive. Althans, die gedachte krijg je al snel als je Destination Somewhere in de cd-speler slingert. Luister je het album echter wat langer, dan hoor je snel dat de heren van Massive de befaamde Australische, energieke hardrock goed weten op te vullen met de nodige melodieuze invloeden.

Zo zijn er in opener 'One For The Road' en vervolgtrack 'Blood Money Blues' invloeden van onder meer de vroege Guns ‘N' Roses te horen. Slash-achtige gitaarpartijen worden afgewisseld met een herkenbare, rauwe stem in de hoogte en de nodige hoeveelheid cowbell. Centraal staat altijd de 'feestachtige' rock. De tracks van Massive zullen het dan ook live ongetwijfeld uitzonderlijk goed doen.

Ondanks de vele herkenbare hardrockelementen voelt het album nergens cliché aan; de heren van Massive klinken alsof ze ontzettend enthousiast de studio zijn ingedoken om hún favoriete muziek te spelen. Hoogtepunten op Destination Somewhere zijn onder andere 'Sinking Ship' met een briljante over-the-top zang en sterk middenstuk, het radiovriendelijke 'Made Of Stone' dat volstaat van melodieus gitaarwerk, titeltrack 'Destination Somewhere' en de geweldige (rustigere!) afsluiter 'Beaten Dog'.

Massive laat zien binnen de 'party-hardrock' van alle markten thuis te zijn. De instrumentale partijen zijn melodieus en drijvend en de rauwe zang geeft daarbovenop nog een extra portie energie. Destination Somewhere is een ijzersterke opvolger van het gerenommeerde debuutalbum Full Throttle (2014), waarop je moeiteloos drie kwartier non-stop kunt losgaan.
Recensent:Niel Verstegen Artiest:Massive Label:Earache
Cover The Boxer Rebellion - Ocean By Ocean

The Boxer Rebellion - Ocean By OceanHet komt niet veel meer voor, bands die langzaam aan hun geluid kunnen werken...

Cover The Heavy - Hurt & The Merciless

The Heavy - Hurt & The Merciless Soul. Blues. Funk. Garagerock. Gospel. Gooi het in een blender en je krijgt...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT