RECENSIE: Oh Thunder - Oh Thunder

Oh thunder
recensie cijfer 2016-01-20 Als er één klacht te verzinnen is over het debuutalbum van Oh Thunder, dan is het hoogstens dat het album naar meer smaakt en met een half uur te kort is. Welke band heeft een bezetting van harp, trombone, bas en drums? Oh Thunder dus. En deze combinatie – samen met het jazzy stemgeluid van Rosalie Wammes zorgt voor een veelzijdig, spannend album.

'Parade' is een stuwend uptemponummer waarin de hoofdrol voor electronica is weggelegd. Het zet de toon maar is slechts één facet dat de band in het spotlicht zet. Dit blijkt te meer uit de twee volgende nummers, de ballad 'Out Of Place' en het speelse 'Bull'. 'Haven' is het meest opvallende en misschien ook wel beste nummer van het album, met slechts de stem van Wammes en de trombone van de uit Nieuw-Zeeland afkomstige Oliver Emmitt. In het hitgevoelige 'Tangle' worden electronica, de harp en trombone tegen elkaar uitgespeeld, terwijl in het ingetogen 'City Spell' de harp weer de boventoon voert.

En zo blijkt Oh Thunder op ieder nummer met een andere stijl toch een zeer coherent en avontuurlijk album af te leveren. Een beetje vergelijkbaar met Björk of Morcheeba, maar vooral authentiek en origineel.
Recensent:Ron Bulters Artiest:Oh Thunder Label:Eigen Beheer
Vinny

Vinny Fazzari - Live Life LongDe in Avalon geboren Vinny Fazzari viel al vroeg in zijn leven voor de...

Small Feet

Small Feet - From Far Enough Away Everything Sounds Like The Ocean De Zweedse folkrockformatie Small Feet debuteert met het sterke From Far...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT