RECENSIE: This Leo Sunrise - Do Not Always See

TLS
recensie cijfer 2015-11-30 Filmmuziek. Dat is het eerste wat naar boven komt borrelen als het album Do Not Always See van This Leo Sunrise is afgelopen. Ook is er een grote invloed van Pink Floyd te horen. Dat is het eerste gevoel wat de Utrechtse band overbrengt.

De band die in 2005 is opgericht heeft het album tijdens een storm in een schoollokaal opgenomen. Dit is niet te horen op de plaat zelf maar het verklaart misschien wel de duistere en gespannen sfeer. Want dat voert de boventoon door het hele album. Zo begint het al bij de eerste track ‘Adam’. Het eerste wat je hoort zijn gewoon tikken op een bekken. Dat gaat bijna een minuut lang door waarna er een zware bas bij komt die zo hard aanwezig is dat je hem door de plaat voelt trillen. Voeg daarbij een gitaar bij die zo schel is dat het bijna vals klinkt en het is een aparte opening die zeker de aandacht trekt.

De muziek van de band is niet goed te plaatsen. Het heeft de magie van filmmuziek alleen dan op een manier die psychedelische rockbands zouden overbrengen. Zo zit in ‘Deck Of Cards’ een gitaar die heel erg giert en daar wordt op dat moment ook veel aandacht aan gegeven omdat dat het enige geluid is wat je hoort.

Het album is maar kort. Het bestaat uit zes nummers maar dat is ook genoeg bij deze band. Alhoewel een Pink Floyd connectie gemaakt kan worden heeft de formatie niet de muzikale genialiteit om met deze stijl een volledig album te vullen. Na de nummers is er niet iets wat je mist. Het zou niet langer moeten duren want dan gaat het nogal vervelen. Al met al is het wel een goede poging geweest en het is niet een gigantische flop. Alleen als je, misschien onbewust, klinkt als een van grootste rockbands in de geschiedenis is de genialiteit ver te zoeken.
Recensent:Ilse Croese Artiest:This Leo Sunrise Label:Tiny Room Records
Cover Jessie Jones - Jessie Jones

Jessie Jones - Jessie JonesNa twee albums met Feeding People gemaakt te hebben, trekt Jessie Jones...

reisgenoot

De Reisgenoot - Van De Wereld Maarten van Veen presenteerde onlangs als De Reisgenoot zijn...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT