RECENSIE: Orange Outlaw - Desert Wolf

Desert Wolf
recensie cijfer 2015-11-12 Orange Outlaw is een hardrockgroep uit Amsterdam. Ze zijn vanaf 2011 actief en brengen hun eerste album uit met de titel Desert Wolf. Zij trachten om het stoffige hardrockgenre in een nieuwe jas te stoppen. Ze zijn geïnspireerd door alle bands tussen Guns ’N Roses en Alter Bridge. Kortom vrijwel alle rockbands die zich exclusief bezighouden met het genre. Het is dan ook geen verrassing dat er geen andere genres te horen zijn op de plaat. De Nederlanders zijn van plan om de hardrock weer terug te krijgen op de muzikale agenda. De schijf zit daarom tjokvol met hardrock.

De vier mannen hebben een voorliefde voor vrij lange tracks. Het nadeel hiervan is dat de nummers na een aantal minuten langdradig aanvoelen. Al bij de opener ‘Charger’ is dit te horen. De track trapt af met een lekkere riff en dynamisch muzikantschap. Wanneer de brug van het nummer je in je smoel wil rammen is de aandacht al weg. Een gemiste kans. Met een beetje knip-en-plakwerk komen de individuele nummers veel beter over. ‘Your Game Is Killing Me’ weet dit wel weer goed op te pakken. Gewoon een hardrocksong zonder fratsen. Natuurlijk kent het album ook een ballad. ‘Nobody Wants Me Tonight’ is een vrij gezellige track. En niet onbelangrijk: niet te lang.

Desert Wolf is echt een plaat voor liefhebbers van het genre. Het zal vrij weinig tegenstanders van het genre bekeren tot het geloof van de heren. De productie is sterk en er is genoeg zorg besteed aan de cd om te boeien tot het eind. Daarmee is eigenlijk alles wel gezegd. Het is net wat bovengemiddeld en overduidelijk geen hoogstaand werk. De heren zullen het moeten hebben van veel liveoptredens en een retestrakke show. Alleen op die manier zullen ze het Nederlandse muzieklandschap op het achterhoofd doen krabben.
Recensent:Frank de Jong Artiest:Orange Outlaw Label:Hard Life Promotion
Cover Tony Furtado - The Bell

Tony Furtado - The BellOp zesjarige leeftijd begon de Amerikaanse muzikant Tony Furtado banjo te...

Cover Riverdistrict - Kansas Anymore

Riverdistrict - Kansas Anymore In 2014 werd de normaal gesproken zo voorspelbaar geachte Song van het Jaar...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT