RECENSIE: Me first and the Gimme Gimmes - Love their Country

Me First And The Gimme Gimmes – Love Their Country
recensie cijfer 2006-12-04 Me First And The Gimme Gimmes, de all-star coverband met onder meer Fat Mike (NOFX) en Joey Cape (Lagwagon) in de gelederen, levert met Love Their Country alweer hun zesde langspeler af. Hoewel, langspeler? Trouw aan de punkrock-mentaliteit is het na slechts 25 minuten en 33 seconden alweer voorbij met de pret.

Nadat Me First And The Gimme Gimmes eerder onder meer jaren zestig klassiekers (Blow In The Wind) en R&B-hits (Take A Break) op geniale wijze in een punkrockjasje stak, krijgt op Love Their Country een dozijn Country & Western-liedjes een extreme punkrock makeover.

Met een aantal zeer voor de hand liggende covers, maar ook met wat minder evidente keuzes is Love Their Country niet slechts een platte aaneenschakeling van instant-meezingers geworden. Daarbij hebben de heren ook de nodige variatie aangebracht in arrangement, zang en instrumentatie. Zo begint de opener Much Too Young (To Feel This Damn Old) (Origineel van Garth Brooks) in eerste instantie wel erg oorspronkelijk, wordt Desperado van The Eagles heerlijk stotterend gezongen en wordt de Hank Williams cover I’m So Lonesome I Could Cry opgeleukt met doedelzakken.

Naast bovenstaande tracks zijn ook (Ghost) Riders In The Sky (Johnny Cash), On The Road Again (Willie Nelson), Goodbye Earl (Dixie Chicks) en East Bound And Down (Jerry Reed) positieve uitschieters. Maar de overige covers (wat te denken van Dolly Parton’s Jolene en She Believes In Me van Kenny Rogers (hier beter bekend als Zij Gelooft In Mij van André Hazes) doen qua overtuigingskracht eigenlijk niet of nauwelijks onder voor bovengenoemde knallers. Strak gespeeld en gebracht met hoorbaar plezier en de nodige zelfrelativering toont de band als geen ander hoe een punkcover moet klinken.

Hoewel de volgorde soms wat lukraak lijkt en dit de continuïteit hier en daar een beetje verstoord, is Love Their Country wederom een Me First And The Gimme Gimmes-album om te koesteren. Jee-haa!!!
Recensent:Cyrille Bloemers Artiest:Me first and the Gimme Gimmes Label:Fat Wreck Chords
Badly Drawn Boy - Born in the UK

Badly Drawn Boy - Born in the UKIn 2000 debuteerde Damon Gough, alias Badly Drawn Boy met het veelgeprezen...

Daan - The Player

DAAN (B) - The Player Het is alweer een tijdje geleden dat Daan de wereld onaangenaam verraste...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT