RECENSIE: Like A Storm - Awaken The Fire!

Like A Storm
recensie cijfer 2015-07-14 Het relatief onbekende Like A Storm bestaat uit drie broers: Chris, Matt en Kent Brooks en past met haar mix van rock en nu-metal uitstekend in het rijtje Creed, Stone Sour en Drowning Pool, om er maar eens een paar uit de kast te trekken. Om te werken aan hun bekendheid lieten ze hun thuisland Nieuw-Zeeland achter zich om vanuit de Verenigde Staten een carrière op te bouwen. Met het derde album Awaken The Fire moet het gaan gebeuren. Waarschijnlijk zal Amerika eerder aan de voeten van het drietal liggen dan Europa, omdat dit soort muziek het nu eenmaal beter doet in het land van Uncle Sam.

Waar het op Awaken The Fire echter aan schort is herkenbaarheid. Het geluid wat de drie heren produceren past prima tussen de genoemde namen en nog een heel regiment aan gelijkgestemde bands, maar onderscheiden doen ze zich amper. Wat overigens niet wegneemt dat de songs op Awaken The Fire! knap in elkaar zitten en goed in het gehoor liggen. Voor veruit het beste nummer moeten we echter wachten tot de laatste song, ‘Nothing Remains (Nihil Reliquum)’getiteld. Dit afwisselende nummer, bevat spannende elektronica, een heerlijk stuwende riff en geweldige zang van Chris Brooks. Het rustige en spannende tweede gedeelte is een welkome afwisseling. De andere songs op het album zijn zeker ook goed, maar hebben niet die spanning, al komt de vooruitgeschoven single ‘Love The Way You Hate Me’ wel aardig in de buurt.

Het enige dat Like A storm onderscheidt van haar Amerikaanse Collega’s is het gebruik van een didgeridoo die vooral in opener ‘Chains’ en in ‘Love The Way You Hate Me’ prominent aanwezig is. Ter afwisseling heeft Like A Storm ook een paar powerballads opgenomen die niet bijzonder opvallen, maar wel een lekker rustpuntje vormen.

Awaken The Fire! is niet een heel bijzonder album, maar wel zo goed dat het ongetwijfeld vele Amerikanen gaat aanspreken. Ondanks het feit dat de band ook nog een vreselijke cover van ‘Gangsta’s Paradise’ ( hier ‘Gangsters Paradise’ genoemd) op deze plaat heeft gezet.
Recensent:Jan Didden Artiest:Like A Storm Label:Century Media
Cover King King - Reaching For The Light

King King - Reaching For The LightDe naam King King begint al aardig rond te zingen in bluesland. De groep...

Cover The Van Jets - Welcome To Strange Paradise

The Van Jets - Welcome to Strange Paradise In Belgie is Humo’s Rock Rally zoiets als De Grote Prijs voor alternatieve...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT