RECENSIE: Yellow Suitcase - Maze Of Mind

YS
recensie cijfer 2014-11-26 Yellow Suitcase moest een funkband worden. Dat was het plan van oprichters Rayenne Wielheesen, multi-instrumentalist Joel Groen en de later toegevoegde zangeres Roos van den Broek. Maar op het debuutalbum Maze Of Mind lijkt daar verandering in te zijn gekomen.

Op Maze Of Mind komt een grote variatie aan muziekstijlen voorbij. Pop wordt gemixt met jazz en er zijn invloeden van lounge. Veel toetsen en effecten en veel ruimte voor bass zorgen dat Yellow Suitcase veel groter klinkt dan het trio dat ze zijn. Dit komt met name door de inbreng van Groen, die volgens het boekje naast toetsen ook drums, gitaar, melodica en percussion speelt. Yellow Suitcase klinkt als Gare du Nord en Caro Emerald meets Krezip.

Dat zangeres Roos van den Broek uit Nederland komt is wel duidelijk te horen. Met name de harde 't's in haar woorden vragen onbedoeld veel aandacht. Een accent kan natuurlijk heel charmant zijn, maar als het harde Nederlands te horen is in mooie Engelse woorden als “frosted”,” unfortunately” en ”creature” is het vooral storend. Het leidt af van de muziek, en dat is wat het dan ook vaak doet bij Van den Broek.

Zonde, want de zangeres heeft een mooie, heldere, en geruststellende stem en de teksten die met name over een gebroken hart gaan, zijn sterk, donker en poëtisch. “I want to track and trace all the days and pull them all together so I can see you every day,” zingt ze in 'Driver's Seat'. Opvallend is ook dat de Franse zinnen die ze zingt in 'French Lullaby' veel geloofwaardiger overkomen.

Het debuut van Yellow Suitcase is niet overweldigend goed, maar wel creatief en het bevat aangename materie om langzaam bij te ontwaken op zondagochtend. De band is op het moment te boeken voor huiskamerconcerten, maar nu Krezip van het toneel verdwenen is en Caro Emerald een hele Europese carrière heeft opgebouwd, moet er voor Yellow Suitcase op den duur toch een plekje zijn op de Nederlandse festivals.
Recensent:Anjelica Hollen Artiest:Yellow Suitcase Label:Eigen Beheer
Cover Orange Skyline - Orange Skyline

Orange Skyline - Orange Skyline Orange Skyline is een Groningse indierockband. In 2012 namen de vier...

Cover gebroeders Bin - Brieven - Liederen Over De Oorlog van 14-18

gebroeders Bin - Brieven - Liederen Over De Oorlog Van 14-18 Het is dit jaar precies honderd jaar geleden dat de Eerste Wereldoorlog...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT