RECENSIE: Union J - Union J

Union
recensie cijfer 2014-11-24 Union J is een boyband samengesteld uit deelnemers van de Britse X-factor. In de volgende ronde was er geen plek voor de heren apart, maar als groep mochten ze het proberen. Uiteindelijk bereikten ze de finale van de talentenjacht maar wonnen niet.

Het hart van menig 'Directioner' zal nu sneller gaan kloppen maar dit is ook het verhaal van Union-J. En daar ligt meteen het gevaar voor de band, want laten we er niet omheen draaien: het is bijzonder lastig om een boyband te zijn in een tijdperk dat wordt gedomineerd door het enorme succes van One Direction. Als boyband met ambities kun je dus twee dingen doen, je afzetten tegen de succesformule van die band, of het omarmen in het kader van: beter goed gejat dan slecht bedacht.

En dat laatste is wat Union J lijkt te doen door samen te werken met producers en schrijvers die ook hebben bijgedragen aan het succes van One Direction. Zo schreven onder andere Jamie Scott en Red Triangle voor beide bands.

Tien korte liedjes over de liefde, innerlijke schoonheid en gebroken harten telt het naar hunzelf vernoemde debuutalbum van Union-J. Maar klinken ze dan ook als One Direction? Ja, in zekere zin wel. Maar dan vooral als de debuutplaat uit 2011. En waar zij sindsdien zijn doorgegroeid naar een meer volwassen en meer rocksound klinkt Union J op hun debuutplaat als een stereotype boyband. Dat is niet erg, maar Union J brengt niets nieuws, we hebben het allemaal al eens gehoord.

In Engeland heeft de band wel degelijk een redelijk grote fanbase opgebouwd en hun Facebook-pagina telt 1 miljoen likes, maar de vraag is hoeveel ruimte de meisjes op de lange termijn voor Union J over hebben in hun boyband-hart.
Recensent:Anjelica Hollen Artiest:Union J Label:Sony Music Entertainment
Cover Nick Oliveri`s Uncontrollable - Leave Me Alone

Nick Oliveri`s Uncontrollable - Leave Me AloneBassist Nick Oliveri heeft op zijn zachtst gezegd een grillige carrière...

Cover Aestrid - No Map Or Address

Aestrid - No Map Or Address De band Aestrid is nog niet echt bekend bij het grote publiek. Toch heeft...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT