RECENSIE: Beth Hart & Joe Bonamassa - Live In Amsterdam

Beth Joe
recensie cijfer 2014-07-02 Na twee succesvolle platen is het tijd voor een live-album van het gouden duo Beth Hart en Joe Bonamassa. De combinatie wist Carré twee avonden vol te krijgen. Live In Amsterdam biedt een overzicht van beide avonden. Dat betekent dat er wederom rijkelijk in de soulgeschiedenis gedoken wordt met covers van artiesten als Nina Simone, Aretha Franklin en Etta James.

Alle nummers blijven live net zo fier overeind staan als op de twee voorgaande platen. Dat is mede te danken aan de heerlijke blazerssectie die in Carré op het podium stond. In samenspel met de krachtige vocalen van Beth Hart wordt het spreekwoordelijke dak er regelmatig af gespeeld. Dit gebeurt, onder andere, met een fantastische cover van ‘Something’s Got A Hold On Me’. Het nummer wordt gesierd door een levendige orgelsolo, een solo van Bonamassa en de blazers die knallend hun ritme doorspelen. Hetzelfde is het geval bij ‘Well, Well’ en ‘Nutbush City Limits’.

De stem van Beth Hart heeft echter de kracht om kippenvel op te wekken. Dit bewijst ze in de langzamere nummers. ‘I’d Rather Go Blind’ is een veelvuldig gecoverd nummer en Harts stem leent zich hier vanavond uitstekend voor. Het nummer is dan ook een logische keuze voor de afsluiting. Langzaam sleept het nummer zich voort. Beth Hart houdt je volledig in de greep tot de beroemde gil aan toe. Subtiel neemt Bonamassa het vervolgens over met een gitaarsolo die net zo veel kippenvel oproept.

Met zijn optreden op Pinkpop liet Bonamassa al weten de overstap van de bluespuristen naar de liefhebbers van populaire muziek gemaakt te hebben. Komend najaar staat de gitarist vijf avonden in Carré. Het spektakel dat op Live In Amsterdam neergezet wordt zou zich echter uitstekend lenen voor een spetterende show in het Ziggodome. Dit duo is puur vuurwerk.
Recensent:Karst Jaarsma Artiest:Beth Hart & Joe Bonamassa Label:Mascot Records
Cover Dez Mona - X (Live)

Dez Mona - X (Live)In tien jaar tijd heeft Dez Mona , de groep van zanger Gregory Fateur en...

Cover Ian Siegal - Man & Guitar

Ian Siegal - Man & Guitar Ian Siegal is misschien wel de meest veelzijdige bluesartiest die er op dit...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT