RECENSIE: Moby - Almost Home, Live In The Fonda

Moby
recensie cijfer 2014-06-12 Vorig jaar bracht dance-legende Moby zijn elfde album Innocents uit. Voor dit album deed hij in oktober 2013 drie exclusieve optredens in het Fonda theater in Los Angeles. De laatste show is opgenomen en uitgebracht als twee dvd’s en twee cd’s. Op de eerste dvd staat het bijna drie uur durende concert. De cd’s bevatten bijna alle nummers van het optreden en de tweede dvd bevat de videoclips van het eerder genoemde album, een paar teasers, twee making of’s en een handvol tutorials. Dat alles is bescheiden verpakt, alsof het een paar live cd’s betreffen.

”Is everybody having a nice time?” vraagt Moby meerdere keren tijdens de show. De megaster komt bescheiden over. Het geeft het optreden een intieme sfeer waar zelfs de kijker van profiteert. De show is opgesplitst in twee sets. In de eerste set worden alle nummers van het laatste album, Innocents, gespeeld met de uitzondering van ‘Going Wrong’. De tweede set bestaat uit greatest hits die zijn uitgekozen door het publiek via een Facebook-vragenlijst. In deze set worden maar liefst zes nummers gespeeld van het klassieke album Play. Dit laat zien hoe mateloos populair het bekendste album van Moby nog altijd is. Het concert wordt opgesierd door verschillende gastmuzikanten die op de laatste plaat hebben meegewerkt, waaronder Damien Jurado en Skylar Grey. Eigenlijk ontbreken alleen Wayne Coyne van The Flaming Lips en Mark Lanegan. Het nummer dat origineel is opgenomen met Mark Lanegan ‘The Lonely Night’ wordt prima vertolkt door Greg Dulli. Mark is op deze dag om onbekende redenen niet aanwezig. Het ontbreken van enkele artiesten maakt het concert niet minder. Elk nummer wordt prachtig opgevoerd. Er zit duidelijk meer leven in dan op de platen.

De show wordt gestart met een rockversie van ‘Saints’, wat de song een nieuwe feel geeft. De eerste set is gedurfd, omdat een nieuw album integraal spelen tegen je kan werken. Door de medewerking van verschillende artiesten en de fenomenale lichtshow kunnen we de show toch een voldoende geven. Het feest begint pas echt wanneer ‘The Perfect Life’ wordt gespeeld. Een heerlijk uptempo nummer dat aan het einde van zijn tweede set een terugkeer maakt. Hier zingt hij het samen met het hele publiek. Over zijn tweede set valt niet te klagen. Zo wordt ‘Go’ door Moby opgedragen aan de oorspronkelijke ravescene waar de track zijn roots heeft. ‘In This World’ wordt voor de gelegenheid akoestisch opgevoerd en net voor ‘Porcelain’ zit een korte jam om het publiek te foppen. Gedurende het concert worden de meeste nummers door Inyang Bassey en Mindy Jones vertolkt. Inyang Bassey doet dit op een authentieke manier. Ze zou zo de oorspronkelijke zangeres op ‘Natural Blues’ kunnen zijn. Daarnaast is haar performance uitstekend. Mede door haar uitstraling en energieke uitingen op het podium.

De echte Moby-fans zijn vanuit de hele wereld gekomen om dit concert bij te wonen. Het blijkt de moeite waard, want bij het bekijken van de dvd krijg je het gevoel dat je iets hebt gemist. Wat een prachtconcert, jammer van de kleine selectie optredens.
Recensent:Frank de Jong Artiest:Moby Label:Pias
Cover De Keefmen - Reflection Of Mind

De Keefmen - Reflection Of Mind “Give me two minutes of your time / That’s all I need,” zingt Henri...

Cover Elle Bandita - Elle Bandita

Elle Bandita - Elle Bandita Ooit zat Ryanne van Dorst, alias Elle Bandita , in de meidenrockband Bad...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT