RECENSIE: Christina Perri - Head Or Heart

Perri
recensie cijfer 2014-06-20 Twijfel staat aan de basis van Head Or Heart, het tweede album van Christina Perri. De titel zegt het al. In dertien songs zingt de Amerikaanse over haar strijd met vertrouwen, met de liefde, met zichzelf. Maar de twijfel reikt verder dan alleen de songteksten. Ook muzikaal weet Perri het niet zeker: worden de nummers klein en intiem of groots en bombastisch? Vooralsnog weigert de zangeres te kiezen.

Perri brak door in 2010 toen haar single 'Jar Of Hearts' gebruikt werd in de Amerikaanse versie van tv-programma So You Think You Can Dance. Het nummer werd een hit en leverde de zangeres een platencontract op. Een jaar later verscheen Lovestrong, haar debuutalbum. De plaat deed het goed: Perri werd door iTunes verkozen tot Breakthrough Pop Artist van 2011. Na de release van Lovestrong ging de zangeres uitgebreid op tour. Deels solo, deels in het voorprogramma van Jason Mraz.

En nu is daar Head Or Heart; zoals gezegd een album met twee gezichten. De zangeres legt veel dynamiek in haar muziek. De nummers beginnen meestal rustig en gevoelig: een stijl die uitstekend bij Perri’s zuivere stem past. Maar gaandeweg krijgen de liedjes meer power, en zet de zangeres zelf ook extra aan. Dit kan werken, zoals Perri demonstreert op single 'Human', een van de sterkste songs van het album. Ze wisselt gevoelige momenten af met schitterende uithalen.
Maar Perri weet deze balans helaas vaker niet te vinden.

‘Burning Gold’ lijkt qua opbouw op ‘Human’, maar op deze track overschreeuwt de zangeres zichzelf behoorlijk. En zo bevat het album een aantal momenten waarop Perri te veel van haar stem eist. En dat is zonde. Bijna ieder nummer gaat van zacht naar hard, maar eigenlijk is dat niet nodig. Want op rustige momenten, zoals ‘Be My Forever’, een liefdesliedje met Ed Sheeran (het enige écht vrolijke moment van de plaat) en op de prachtig ingetogen afsluiter ‘I Believe’, bewijst de Amerikaanse weldegelijk een groot talent te zijn.
Recensent:Joey Huisman Artiest:Christina Perri Label:Atlantic Records
Cover Skrillex - Recess

Skrillex - RecessDe naam Skrillex is onlosmakelijk verbonden met het dubstep genre. Dit zegt...

Cover Liam Finn - The Nihilist

Liam Finn - The Nihilist De Nieuw-Zeelander Liam Finn mag gerust een multi-instrumentalist genoemd...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT