RECENSIE: Rotjoch - Sexy/Say No More

Rotjoch
recensie cijfer 2014-05-17 De band met de curieuze naam Rotjoch werd in 1978 opgericht door singer/songwriter Ronald "Rebel" Welgemoed. De band debuteerde in 1981 met de single 'Tomorrow'. Later dat jaar brachten ze een album en single uit met de titel 'Bad Boy'. Eén single later ging de band alweer uit elkaar. Ronald ging solo verder als Rebel en bracht nog twee albums uit. Enkele jaren geleden probeerde hij zijn oude bandleden weer op te trommelen voor een Rotjoch-reünie, maar dit dreigde te mislukken. Daarom vroeg hij muzikanten die hij had leren kennen tijdens lokale jamsessies om de plaats in te nemen van zijn vroegere bandleden.

Samen namen ze een viertal tracks op in de studio, die nu als twee singles zullen worden uitgebracht. De eerste single heet Sexy en kwam in februari van dit jaar uit. De single kent een stuwend ritme en goed gitaarwerk, maar is op tekstueel vlak nogal simplistisch, wat de kwaliteit van het liedje niet ten goede komt. De tweede song rockt lekker, maar weet evenmin te overtuigen.

Het schijnt dat het oude werk van de band, hoewel toen commercieel gezien niet erg succesvol, populair is onder de verzamelaars van powerpop. Ik acht de kans zeer onwaarschijnlijk dat het herrezen Rotjoch een prominente plaats verovert in de hedendaagse muziekscene. Helaas kruipt het bloed waar het niet gaan kan.
Recensent:Etan Huijs Artiest:Rotjoch Label:Eigen Beheer
Cover Rina Mushonga - The Wild, The Wilderness

Rina Mushonga - The Wild, The WildernessVorig jaar had ik als recensent van Festivalinfo het voorrecht om een hele...

Cover La Blusa - Gold

La Blusa - Gold La Blusa is al enige decennia lang één van de Nederlandse uithangborden van...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT