RECENSIE: Ringworm - Hammer Of The Witch

Ringworm
recensie cijfer 2014-05-23 Aaaarghhhhhhhhhhh. Deze oerkreet kwam bij mij naar boven na het uitzitten van de adrenalinetrip die Hammer Of The Witch van Ringworm is. Een trip die weliswaar maar een emotie kent en dat is dertien nummers lang ongekende agressie op verpulverende snelheid.

Ringworm maakt deel uit van de beruchte Clevelandse hardcorescene die in Integrity de belangrijkste vertegenwoordiger kent. Al lang voor de term metalcore z'n intrede deed deden deze mannen al wat het genre eigenlijk zou moeten zijn: een mix tussen hardcore en metal. Dat doet de band al sinds 1989 onder leiding van de ongekende brulboei James "Human Furnace" Bulloch. Waar de band voorheen op Victory Records zat heeft Relapse zich voor album nummer zes nu over de band ontfermd.

Die samenwerking is een logische afgaande op dit album, want Hammer of the Witch biedt een furieuze mix van hardcore en thrash metal die zich moeiteloos kan meten met de agressiefste bands op dit label. Luister en huiver bij tracks als 'Bleed', 'Exit Life', 'Vicious Circle Of Life' en 'King Of Blood'.

Hoe agressief ook; de impact van Ringworm is het grootst als de band dodelijke breakdowns inbouwt zoals bij het onweerstaanbare monster 'Dawn Of Decay', de killer van een titelsong met superbreak, het wat 'tragere' 'We'll Always Have The End',de Slayer-achtige sloper 'Psychic Vampire' of 'Die Like A Pig' waarin je Bulloch's spuug bijna letterlijk in je gezicht voelt.

Had Ringworm deze tactiek nog iets vaker toegepast was het geheel nog harder aangekomen. Nu hebben we te maken met een recht vooruit rammende fragmentatiebom die een flinke krater slaat in je oren en dat heeft ook z'n charme. Deze plaat is niet voor de tere zieltjes maar auw, wat is hij lekker!
Recensent:Mark Michels Artiest:Ringworm Label:Relapse Records
Cover Ara`s Circle - That`s It

Ara`s Circle - That`s ItHet gezelschap van Ara’s Circle speelt een mix van Zuid-Amerikaanse Latin...

Cover Pyrrhon - The Mother Of Virtues

Pyrrhon - The Mother Of Virtues Allemachtig! Wat is dit een intens plaatje. Wanneer je The Mother Of Virtues...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT