RECENSIE: Sugar Boy & the Sinners - All You Can Eat

Sugar
recensie cijfer 2014-04-02 Hoewel voor de meeste Nederlanders de blues al jaren overleden is duiken er altijd jonge mensen op die het genre nieuw leven in willen blazen. Naar voorbeeld van een oude rot als Seasick Steve die de afgelopen paar jaar een hoop succes geniet met zijn bluesmuziek. Ook Sugar Boys And The Sinners is het gelukt om de blues opnieuw te doen opleven. Het debuut All You Can Eat! is blues 2.0!

De jongens trappen meteen af met een lekkere uptempo track, ‘Third Round Of Gin’. Precies, blues en veel drank. Alles is super strak en de groove zit er lekker in. ‘Yes I Know’ is een bossanova-achtige track die lijkt op ‘Riders On The Storm’ van The Doors en het valt gelijk op dat het stem geluid van zanger Boy Vielvoye sterke gelijkenissen vertoont met dat van Jim Morrison.

Elk liedje zit je weer op het puntje van de stoel omdat er weer iets verrassends gebeurt. Over alle dertien liedjes op deze plaat is goed nagedacht en dat werpt zijn vruchten af. Hoewel de band zich laat omschrijven als bluesband heeft ‘Later That Night’ een dusdanige hitgevoeligheid dat het liedje deze zomer makkelijk mee kan draaien in de playlists van bijvoorbeeld 3FM en Radio 2.

De vier muzikanten van Sugar Boy And The Sinners ademen creativiteit en laten dit horen op het 48 minuten durende debuut. Het talent van de jongens wordt ook erkend door de organisatie van de ‘Dutch Blues Awards’ waar zij in drie categorieën zijn genomineerd. Hoewel ze een stijl spelen die voor veel mensen niet meer is weggelegd is de band er op All You Can Eat! perfect in geslaagd een eigentijdse sound te laten horen en niet een kunstje uit een ver verleden op te voeren.
Recensent:Dennis Jansen Artiest:Sugar Boy & the Sinners Label:Eigen Beheer
Cover Bombay Bicycle Club - So Long, See You Tomorrow

Bombay Bicycle Club - So Long, See You TomorrowIn 2005 beginnen de vijftienjarige jochies Jack Steadman, Jamie MacColl en...

MRob

Marc Robillard - Marc Robillard Het gaat goed met Marc Robillard . Hij timmert lekker aan de weg en heeft nu...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT