RECENSIE: Nashville Pussy - Up The Dosage

NP
recensie cijfer 2014-03-15 Als geen ander krijgt Nashville Pussy het voor elkaar om genres als punkrock, psychobilly, southern metal, stonerrock en bluesrock in een blender te gooien en daar een eigen term aan te hangen. Cowpunk is misschien nog wel de beste benaming voor deze mix, waarin ze het overigens niet schuwen om met onderwerp als sterke drank, drugs, sex en vieze rock ’n roll op de proppen te komen. Nashville Pussy is nergens vies van, want ze zijn zelf dus ook een beetje vies. Iedere track is alsof AC/DC, Led Zeppelin en alle andere grootheden van toen samen een baby hebben gemaakt en in Alabama groot hebben gebracht. Dit is materiaal voor in een saloon, maar kan anderzijds net zo goed gehoord worden in een stoere bikerkroeg. Up The Dosage is het zevende album en de nieuwste release en zal je zeker doen verlangen naar een grotere dosis. Dit is gewoon een ontzettend vermakelijk album. Of zoals ze zelf zeggen: “Snorting lines off the ass of my best friends girl, then get drunk and shit all over this world!”

Nashville Pussy bestaat uit leadzanger Blaine Cartwright en zijn vrouw Ruyter Suys, waarbij het vooral Blaine is die de zang voor zijn rekening neemt, maar dit zo nu en dan afwisselt met zijn vrouw. Zij is wat meer op de achtergrond te horen en heeft een eigen punktrack van 46 seconden genaamd ‘Takin’ It Easy’. Een nummer dat een antwoord lijkt te zijn op de titeltrack waar de regel van zojuist uit komt. Ze vraagt hiermee aan Blaine om het eens rustig aan te doen, maar de beste man is niet te stoppen als we zijn teksten mogen geloven. Hoogtepunt van deze ‘niet te stoppen kracht’ is de gevoelige ballade ‘Before The Drugs Wear Off’, wat gaat over het aanpappen met zwangere vrouwen terwijl hij zelf aan de drugs zit. “Let’s get in on before the drugs wear off.”. Dat er ook absoluut geen einde komt aan het heugelijke feestleven van Blaine blijkt met het Motörhead-achtige ‘Rub It It Death’. “So what did you expect, to retire with dignity, I’d rather rub it to death.”

Al met al zijn er eigenlijk geen minpunten aan dit album te bespeuren. De muziek is divers, zeker met de toevoeging van harmonica, orgels en pedal steel guitars en meer, waardoor ze je iedere keer weten te verrassen. De ene keer leunt het wat meer in de rock-hoek en de andere keer is het pure country zoals bijvoorbeeld het geval is met ‘Hooray For Cocaine, Hooray For Tennessee’. Blaine Cartwright heeft met zijn rauwe stemgeluid zijn roeping gevonden in deze formatie. Up The Dosage is zo’n plaat die je het liefste op zet als je net als The Dukes Of Hazzard op de vlucht bent voor de politie of anders een groot huisfeest te organiseren hebt met een hoop sex, drugs en rock ’n roll. Grote kans dat je Nashville Pussy dan zelfs in eigen persoon kunt uitnodigen.
Recensent:Roy Verhaegh Artiest:Nashville Pussy Label:Steamhammer/SPV
Cover Axel Rudi Pell - Into the Storm

Axel Rudi Pell - Into The StormHoppa, daar is alweer het volgende werkje van Axel Rudi Pell . De band rond...

Cover Puin + Hoop - Er Zit Een Gat In De Soep

Puin + Hoop - Er Zit Een Gat In De Soep Het materiaal op Er Zit Een Gat In De Soep ontstond toen de heren van Puin...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT