RECENSIE: Sharon Jones & The Dap-Kings - Give The People What They Want

Sharon Jones
recensie cijfer 2014-02-04 Na haar overwinning op kanker pakt Sharon Jones samen met The Dap Kings de draad weer op. Het recept is inmiddels bekend. Ook op het vijfde album, Give The People What They Want, laat de zangeres horen nog altijd een goede soulzangeres te zijn die poogt het geluid van de hoogtijdagen van soul te evenaren.

Daptone Records zorgt wederom voor het vertrouwde geluid. Dat betekend mooi koperwerk, de soulvolle uithalen van Sharon Jones en sexy achtergrondkoortjes. Dat maakt dat Give The People What They Want een kleine tijdreis naar vervlogen tijden is. ‘Now I See’ had, in een mannelijke versie, zo in het repertoire van de Blues Brothers geschoven kunnen worden. De blazers klinken krachtig en het opzwepende ritme voelt heerlijk aan.‘Get Up And Get Out’ is zo’n heerlijke Motown-klassieker. Jones bezingt hoe ze haar geliefde het huis uitgooit. Het refrein klinkt simpel en heeft alle potentie om in je hoofd te blijven hangen.

Desondanks blijft dit refrein niet hangen. Daar is het net niet catchy genoeg voor. Dat is ook wederom de zwakte op deze vijfde release. Sharon Jones en haar Dap Kings willen zo graag als voorbije tijden klinken, dat ze de muziek op berekende wijze in elkaar zetten. Het passionele gevoel ontbreekt. Nergens weet het orgel zo te janken als bij Booker T, weet Sharon Jones te zingen met de intensiteit van Aretha Franklin en nergens swingen de Dap Kings op het niveau van de Blues Brothers band. Dat maakt dat het project haar titel zeker eer aan doet. Give The People What They Want is een enthousiaste poging om het publiek voorbije tijden terug te geven. Leuk geprobeerd, maar de hoogtijdagen van de bovengenoemde voorbeelden komen helaas nooit meer terug. Als alternatief weet dit vijfde album zeker te onderhouden.
Recensent:Karst Jaarsma Artiest:Sharon Jones & The Dap-Kings Label:V2 Records
Cover Augustines - Augustines

Augustines - AugustinesMet het uitkomen van hun debuut in 2012 heette de band nog We Are Augustines,...

Cover The Rifles - None The Wiser

The Rifles - None The Wiser Vanaf ongeveer het midden van het vorige decennium werd de (alternatieve)...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT