RECENSIE: Ricardo Ogi - Reizen

Ogi
recensie cijfer 2014-02-27 De Brabantse Ricardo Ogi levert met zijn Reizen een bijna therapeutisch debuut af. Alle songs zijn door hem zelf geschreven, gezongen en ingespeeld.

Al op elfjarige leeftijd begint Ricardo met optreden voor publiek. Na een aantal jaren krijgt hij gitaarles en raakt hij geïnspireerd door de blues en jazz.

De liedjes op zijn debuut zijn recht uit het hart en zo weerklinken ze ook op zijn langspeler. Van kleine, echte singer-songwriter liedjes zoals ‘Mijn Geheim’ tot de protestsong ‘Identiteit’. Ogi schuwt zich niet om zoveel mogelijk hoeken op te zoeken. Zelfs een stukje rap is hem niet te gek.

Soms klinken de liedjes echter iets te cliché. ‘Pils Tegen De Pijn’ ligt er te dik bovenop. Het krijgt hier een carnavaleske uitstraling van en daardoor wordt het een karikatuur van zichzelf.

Het beste liedje op de plaat is toch wel ‘Indonesië’. Hier gaat hij, zoals hij ook zelf zegt, echt terug naar zijn roots.

Hoewel het bij tijden en wijle er soms wat erg dik bovenop ligt en de opnamekwaliteit op veel vlakken te wensen over laat heeft Ricardo Ogi een meer dan prima debuut afgeleverd met zijn Reizen. Een jongen met veel talent die, als hij nog wat doorgroeit, een groot artiest kan worden.
Recensent:Dennis Jansen Artiest:Ricardo Ogi Label:Marista
Cover theNAME - Unchained

theNAME - UnchainedWe hebben lang niets meer gehoord van TheName . Vier jaar geleden werden we...

Cover Alcoholic Faith Mission - We Stop The World From Falling Apart

Alcoholic Faith Mission - We Stop The World From Falling Apart Voor een band met Europese roots , zijn de albums van Alcoholic Faith...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT