RECENSIE: Tim Knol - Soldier On

Knol
recensie cijfer 2014-02-05 Hij nam een korte sabbatical, wisselde van band en nam daarmee ook afscheid van zijn muzikale wederhelft, Matthijs van Duijvenbode. Daarmee is de tekst “All I got to do is expand my territory” behoorlijk uit het leven gegrepen. Op de valreep van 2013 kwam Tim Knol met een nieuw album waarin hij laat horen wat een jaar vrij met een mens doet.

Zijn nieuwe plaat, Soldier On, sluit qua stijl naadloos aan bij de eerste twee albums van Tim Knol. Het Amerikaanse singer-songwritergeluid met een stevige dosis Tim Knol. Hij heeft zichzelf een genre aangemeten dat alleen hij beheerst.

Hoewel de nieuwe langspeler veel op zijn voorgangers lijkt, zijn met name de teksten meer gelaagd dan op zijn vorige albums. Knol geeft meer van zichzelf prijs. Met name ‘Enjoy The Spectacle’ en ‘Rearview’ steken met kop en schouders boven de rest uit. De karaktervolle stem van Tim draagt alleen maar bij aan de vele kippenvelmomenten die de plaat rijk is. De wisseling van band, waarbij alleen gitarist Anne Soldaat is blijven hangen, lijkt muzikaal een goede stap geweest. De liedjes klinken fris, maar toch vintage. Gebleven zijn de heerlijke gitaarlijntjes en de prachtkoortjes.

Met Soldier On laat Tim Knol wederom een nieuwe kant van zichzelf zien, zonder uit het oog te verliezen waar zijn krachten liggen. De unieke stijl die Tim Knol laat horen is toegankelijk voor een breed publiek. Zijn nieuwe theatertour zal daarom waarschijnlijk een groot succes worden, maar Tim Knol laat ook horen klaar te zijn voor het festivalseizoen. Knol levert op het einde van 2013 misschien zomaar de beste plaat van het jaar af.
Recensent:Dennis Jansen Artiest:Tim Knol Label:Excelsior Recordings
Cover Breton - War Room Stories

Breton - War Room StoriesEen kleine twee jaar geleden maakten we via de geweldige single ‘Edward The...

Cover Rosanne Cash - The River & The Thread

Rosanne Cash - The River & The Thread The River & The Thread is het eerste album dat Rosanne Cash...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT