RECENSIE: MiRco en de Wijze Mannen - Is Het Kunst Of Mag Het Weg

Mirco
recensie cijfer 2013-11-04 Soms krijg je een plaat waarvan je in eerste instantie niet weet wat je er van moet vinden. De cd van MiRco & de Wijze Mannen is er zo eentje. De albumhoes lijkt een standaard template te zijn uit Microsoft Word en de titel van de plaat komt ook niet erg overtuigend over: Is Het Kunst of Mag Het Weg?

Het album opent met ‘Ik Weet Dat Het Niet Goed Is’ een prima song die alle twijfels meteen wat verminderd. Het laat zich het beste omschrijven als Band Zonder Banaan en WC Experience-achtige muziek. Het zou zeker niet misstaan in de grote kermistenten door het land. Mede door de saxofoniste heeft alles gelijk al een feestsfeer en dat gaat zeker live goed werken.

Op de plaat heeft MiRco & de Wijze Mannen niet alleen maar feestnummers. Het mooie ‘Neem Mijn Hand’ zou rechtstreeks van een De Dijk album af kunnen komen, het enige verschil is dat de sound van de zanger totaal anders is dan die van Huub van der Lubbe.

Het meest uitspringende nummer op de plaat is echter ‘Mijn Honger’ mede ook door dit stukje tekst:
”Mijn Opa heeft 40 jaar lang gewerkt voor dezelfde man, Elke ochtend door dezelfde deur,
Zwarte koffie, grijze sleur. In die tijd deed je dat zo, Van vader op vader op zoon. Mijn leven is meer dan een klokkie, En mooie woorden na 40 jaar koffie”


Met Is Het Kunst of Mag Het Weg? heeft de band een aardige plaat afgeleverd. De productie is soms wat magertjes, de prima teksten en mooie arrangementen verdienen beter, en aan het imago van de band mag hevig gewerkt worden. MiRco & de Wijze Mannen zijn klaar voor de grote feesttenten die ons land rijk is, maar is ook ijzersterk in de kleine liedjes en mag dit nog meer uitbuiten.
Recensent:Dennis Jansen Artiest:MiRco en de Wijze Mannen Label:Marista
Cover Spindrift - Ghost Of The West

Spindrift - Ghost Of The WestCountry is alweer een tijdje bezig met een flinke opmars. Hebben we hier in...

Cover Grass House - A Sun Full And Drowning

Grass House - A Sun Full And Drownng “From the label that launched The Vaccines” . Het verkooppraatje van Grass...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT