RECENSIE: Giovanca - Satellite Love

Giovanca
recensie cijfer 2013-11-08 Slapeloze nachten vormen een bron van inspiratie voor de 36-jarige Giovanca Ostiana. Dat geeft natuurlijk tijd om je te laten verwonderen en verbazen door de sterrenhemel die ons elke nacht weer aandoet. De zwoelheid van de nacht is wat je terug zult horen op deze nieuwe plaat, Satellite Love.

De nieuwe langspeler is alweer de derde plaat van de Alkmaarse. In 2008 verscheen debuut ‘Subway Silence’ en dit album werd in 2010 opgevolgd door ‘While I’m Awake’.

De plaat wordt voorafgegaan door de single ‘How Does It Feel’ en die heeft al behoorlijk wat airplay op de Nederlandse radio. Hierop is al duidelijk te horen wie haar muzikale invloeden zijn voor deze plaat. Met name Steve Wonder en Marvin Gaye zijn duidelijk hoorbaar in het funky soulgeluid van de zangeres.

‘How Does It Feel’ is een mooie vertegenwoordiger voor de rest van de liedjes op de cd. Satellite Love staat vol met mooie, relaxte soulliedjes. Verwacht geen kneiters en meezingers van de bovenste plank bij Giovanca, maar wel ontzettend fijne liedjes voor bij de openhaard of op een zonnige zomerdag in de tuin.

Dat Giovanca weet waar haar kracht ligt laat ze duidelijk horen op ‘We Can’t’ dat bijna rechtstreeks uit de ‘70’s komt. Hetzelfde geldt voor ‘Forgive My Soul’ waarin ze duidelijk een hommage brengt aan haar soulhelden.

Satellite Love voelt misschien als een reis door het onbekende, maar op deze plaat weet je 36-jarige Alkmaarse precies waar haar kracht ligt en wat de fans willen horen. Giovanca geneert zich niet om haar inspiratiebronnen te eren en voelt bij tijden als: “Erop en erover”. De Nederlandse jazz- en soulscene kan de vingers weer aflikken bij deze plaat. Beter ga je ze in Nederland, en misschien wel heel Europa, niet vinden.
Recensent:Dennis Jansen Artiest:Giovanca Label:Dox Records
Cover Elton John - The Diving Board

Elton John - The Diving Board The Diving Board is de dertigste solo plaat van de hand van Elton John ....

Cover Metallica - Through The Never

Metallica - Through The Never Eind deze maand komt Through The Never uit, de 3D-speelfilm van en rondom...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT