RECENSIE: Skarbone 14 - Curieux Monde

Skarbone
recensie cijfer 2013-09-19 De Belgische band Skarbone 14 heeft al de nodige jaren live ervaring op het gebied van ska. Dat blijkt ook op hun meest recente plaat Curieux Monde. Aan alles valt af te horen dat we hier met een geroutineerde feestband te maken hebben. Vanaf de eerste seconde wordt het gaspedaal opengedraaid en dat blijft gedurende dertien nummers het geval.

Dat gebeurt in verschillende talen. Meestal is het Frans dat de klok slaat. Maar op ‘Tijden Veranderen’ schakelt de zanger over op het Nederlands. Het nummer opent met een keihard rock ritme en de blazers geven het geheel een ska gevoel mee. Een beproefd recept dat ook bij de meeste Franstalige nummers op duikt. Het afsluitende ‘Always Look On The Bright Side Of Life’ is een cover van het bekende Monty Python nummer. Een makkelijke cover, maar de feeststemming slaat zeker over.

Desondanks wil het geheel van Curieux Monde geen indruk maken. De band kiest te veel de gemakkelijke weg. De combinatie van rock met ska deuntjes is al vele malen gedaan. Daarbij steekt Skarbone 14 niet af tegen haar collega’s. Het is jammer dat de band niet wat vaker deuntjes in de stijl van ‘51B Avenue Du Port’ produceert. Het vrolijke Jamaicaans reggaedeuntje doet je enthousiast heen en weer wiegen. Daarmee voelt het nummer een stuk leuker aan dan het gitaargeweld op de rest van de plaat. De elkaar snel opvullende solo’s van de blazerssectie op ‘Anonymousse’ mag er ook zeker wezen. Helaas neemt het stevigere gitaarwerk daarna alweer de overhand. Live staat Skarbone 14 ongetwijfeld garant voor een leuk feestje. Het Dour Festival moet namelijk haar redenen hebben om de heren reeds vier keer op het affiche te plaatsen.
Recensent:Karst Jaarsma Artiest:Skarbone 14 Label:Xango Music
chloe charles break the balance

Chloe Charles - Break The BalanceHet stiefzusje van Julian Lennon, Chloe Charles , ontwikkelde al vroeg een...

gibonni 20th century

Gibonni - 20th Century Man De Kroatische zanger Zlatan Stipišić Gibonni is al jaren zeer succesvol in...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT