RECENSIE: Status Quo - Bula Quo!

Status Quo
recensie cijfer 2013-07-12 De nieuwste Status Quo release is een soundtrack rond de film Bula Quo!. In die film spelen de muzikanten de hoofdrol. Daarin zijn ze getuige van een moord op Fuji en slaan ze met bewijsmateriaal op de vlucht. Wie de trailer ziet verwacht een komische actiefilm waarbij met name de mannen van Status Quo zichzelf niet te serieus nemen.

Wie echter de heren recentelijk live aan het werk gezien heeft weet dat ze in het classic rock genre hoog aan de top staan. Enthousiast wordt er op de gitaren ingehakt en hoewel de stemmen niet meer zijn wat ze geweest zijn, staat de combinatie van hits met een energieke performance garant voor een feestje.

Op een nieuwe cd moeten de mannen het echter wel hebben van hun huidige muzikale kwaliteiten. Daar overtuigen ze tot op zekere hoogte mee. Bula Quo! staat duidelijk vol met typische Status Quo nummers. Er wordt simpele rock ’n roll gespeeld. De boogierock wordt opgesierd met gitaarsolo’s en schijnbaar makkelijk meezingbare refreinen.

Tegelijkertijd zijn het de versleten stemmen die nu wel opvallen. Daarnaast weten de heren nergens meezingers in de stijl van grote hits als ‘Caroline’ en ‘Rockin’ All Over The World’ te produceren. Het zijn ook enkele, hopelijk komisch bedoelde, nummers die de plank mis slaan. In de film zullen ze misschien in een context passen, op plaat doen het oerwoudgezang van ‘Bula Bula Quo’ en het steelband-gevoel van ‘Mystery Island’ tenenkrommend slecht aan.

Met name op de tweede cd van de dubbelaar wordt onderstreept hoe mager Bula Quo! is. Daarop staan namelijk zeven oude hits in nieuwe versies. Hierbij wordt meteen duidelijk wat voor kwaliteit deze heren in huis hebben. Voor de pure liefhebbers van Status Quo vormt Bula Quo! ongetwijfeld een aardige aanvulling op de collectie. Zonder de film komen de nummers echter nergens volledig tot hun recht. Status Quo scoorde al ruim 60 hits in haar lange carrière. Wie minder bekend is met de heren of gewoon goede herinneringen wil bewaren doet er beter aan deze weer eens op te zetten.
Recensent:Karst Jaarsma Artiest:Status Quo Label:V2 Records
Cover Radkey - Cat & Mouse

Radkey - Cat & MouseDe een heeft een ontzettende hekel aan melk, de ander doet niets liever dan...

Cover Goodbye June - Nor The Wild Music Flow

Goodbye June - Nor The Wild Music Flow De zomer van 2005, specifieker de maand juni, biedt voor de familie Baker uit...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT