RECENSIE: Hey Kid - Hey Kid

Hey Kid
recensie cijfer 2013-07-18 In de Nederlandse muziekscene bestaan er maar weinig echte harde rockbands, Hey Kid is daar een van. Hey Kid bestaat uit een viertal muzikanten onder leiding van Marc Hovius. Marc is onder andere bekend van zijn werk bij de Zwolse band 16Down, maar heeft besloten om een nieuwe band op te richten.

Voor deze band heeft Hovius een negental nummers geschreven die samen het album Hey Kid vormen. De mannen van Hey Kid houden van het zware werk, akoestische gitaren behoren niet tot de instrumenten van Hey Kid en dat mag de wereld weten ook. Met songtitels als ‘Damaged’ en ‘Painkiller’ kan er ook niets anders van verwacht worden. Deze twee nummers zijn ook meteen de uitblinkers van Hey Kid, kwalitatief steken ze boven de rest van het album uit. Dit is te danken aan het feit dat de band in deze nummers doet waar ze in uitblinken; namelijk grenzen opzoeken. Grenzen opzoeken is vaak een must voor de zwaardere rockbands, omdat ze zich daar het beste kunnen onderscheiden.

Dit zorgt echter ook voor problemen, want de overige nummers van Hey Kid zijn matig. De band weet een goede, duistere sfeer te creëren, maar blijft te veel hangen in deze sfeer. Er is weinig echte variatie en de vocalen komen vaak niet over of het lijkt alsof Hovius er lang niet alles uit haalt wat er in zit. Dit kan ook komen door de mix; het volume van de vocalen is namelijk relatief laag te noemen. Hierdoor is het lastig voor de zanger om zich te onderscheiden,of het publiek te overtuigen. Dit is zonde want de teksten zijn sterk genoeg en op de melodie is ook weinig aan te merken.

Hey Kid kent een lastig begin met het gelijknamige album. De harde rockers hebben goede nummers geschreven, maar deze kunnen niet het gehele album dragen. De band heeft voldoende potentie om door te groeien tot een grotere rockband, maar hier zal wel nog voor gewerkt moeten worden.
Recensent:Rob van Rens Artiest:Hey Kid Label:Suburban Records
Cover Rudimental - Home

Rudimental - HomeHet duurde even, maar dan heb je ook wat. Het Britse Rudimental wist al in...

Cover Tim Vantol - If We Go Down, We Will Go Together!

Tim Vantol - If We Go Down, We Will Go Together! Punkrockers die hun elektrische gitaar even laten liggen en inwisselen voor...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT