RECENSIE: Rinocerose - Rinocerose

Rinocerose - 1000 tracks
recensie cijfer 2006-06-15 De muziek van het Franse Rinôçérôse zal binnen afzienbare tijd wereldwijd bekend zijn. Het nummer Cubicle van de band zal door Apple gebruikt worden in de reclame voor de Ipod Nano. Een slimme commerciële zet en tevens een reden voor het uitbrengen van een nieuwe cd.

Hoewel de titel van deze cd goed te begrijpen is hadden andere namen ook niet misstaan. Greatest hits of The best of enz., enz. Laten we het er maar op houden dat wanneer je in zee gaat met een groot en bekend bedrijf, je het ook gelijk goed moet doen. Maar genoeg over de titel van het album. Het is de muziek waar het om gaat.

Deze band uit Montpellier doet waar veel Franse bands goed in zijn. Namelijk het maken van aangename toegankelijke dansmuziek. Een jaren zeventig beat wordt aangevuld met jaren tachtig elektronicageluiden in het openingsnummer Bitch. In het meer modern klinkende Cubicle laat Rinôçérôse een andere kant van zichzelf horen. Synthesizers hebben plaats gemaakt voor gitaren. Deze verandering geeft het nummer meer kracht en laat de rockkant van de band horen. Deze twee nummers gelden gelijk als soort van uitersten van de muziek die op deze cd staat.

Toch is niet alleen dance- en rockmuziek dat op deze cd te horen is. Het heerlijke Mes vacances a Rio komt uitstekend tot zijn recht in deze tijd van het jaar. Muzikale invloeden zijn er genoeg te horen op deze cd maar de muziek van Rinôçérôse is zeker geen van mengsel van jatwerk. De nummers van het debuutalbum van de band klinken fris en waarschijnlijk zullen deze nummers van invloed zijn geweest op vele andere bands.

Dit album geeft je het beste van bijna tien jaar Rinôçérôse. De eerste plaat van de band verscheen in 1997 en het vierde officiële album dateert uit 2005. Misschien zijn vijftien nummers wel iets teveel van het goede en slaat de verveling toe wanneer de cd tegen het einde loopt. Maar ach, download niet meer dan tien nummers op je Ipod en dat probleem is ook weer verholpen.
Recensent:Rene Kuijs Artiest:Rinocerose Label:V2 Records
A Day's Work - A Home in the Rain

A Day's Work - A Home in the RainDe Alkmaarse band A Day’s Work heeft de afgelopen twee jaar flink aan de weg...

Keever - Always Searching for

Keever - Always Searching fo Something More Beautiful Keever is een vierkoppige band uit Eindhoven, dat debuteert met het album...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT