RECENSIE: Notti Del Terrore - Havoc

Havoc
recensie cijfer 2013-06-21 Het Belgische Notti Del Terrore heeft al eerder een album uitgebracht en heeft zich bekwaamd in industrial metal met invloeden van Ministry en Strapping Young Lad. De band komt voort uit de groove-metalband Tud Russel, waarin zanger KVN en bassist Wim zaten.

Havoc is het tweede album en dit is wederom in eigen beheer opgenomen. Op deze plaat is voor het eerst een drummer van vlees en bloed te horen. Deze vervangt de drumcomputer die nog op het debuut te horen was. Hij zorgt ervoor dat de industrial metal van het viertal menselijk klinkt.

De acht retestrak klinkende songs pakken je direct bij de ballen en laten je ook niet meer los. Het hoge ADHD-gehalte, dat gedurende de hele plaat voelbaar is, duwt de band regelmatig de kant van Strapping Young Lad (en dus ook Devin Townsend) op. Maar wanneer je naar opener ‘Recharge’ luistert, schiet er een naam als Nerve - het industrial metal project van Tom Holkenborg - naar boven.

In ‘Fixless’ horen we ineens wat hardcore house-invloeden. Gelukkig blijft het bij een paar momenten en heeft metal nog steeds de overhand. Het past overigens wel bij de muziek. In ‘Summoning Tchernobog’ is het metal-gehalte hoog en horen we ook de door de band aangehaalde Fear Factory-invloeden. Net zoals in het refrein van het pittige ‘My name’. In dit nummer zit ook de mooiste gitaarsolo van de plaat verwerkt.

Het eigen beheer geluid is goed, maar had wel wat vetter mogen zijn. Het wat open en Spartaanse geluid zorgt er natuurlijk wel voor dat de brute en machinale ritmes duidelijk aanwezig zijn. Het is soms of er constant een machinegeweer staat te vuren. Notti Del Terrore is een veelbelovende band, die het nog ver kan schoppen.
Recensent:Jan Didden Artiest:Notti Del Terrore Label:Hard Life Promotion
Cover Meet the Storm - To What End...

Meet the Storm - To What End...Ons kikkerlandje blaast al jaren aardig wat decibellen mee in de...

Cover Bruce Soord & Johan Renske - Wisdom Of Crowds

Bruce Soord & Johan Renske - Wisdom Of Crowds Wanneer één van de beste progrock-muzikanten een samenwerking aangaat met één...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT