RECENSIE: Mindy Smith - Mindy Smith

Cover Mindy Smith - Mindy Smith
recensie cijfer 2013-04-22 De Amerikaanse zangeres Mindy Smith zal in Nederland weinig mensen iets zeggen, terwijl ze toch al 4 albums heeft uitgebracht en al een ‘best of-album’ op haar naam heeft staan. Voor haar nieuwe album Mindy Smith heeft ze gebroken met haar platenlabel, omdat ze nu zelf onafhankelijk van een label iets wilde maken. Dat heeft een mooie plaat opgeleverd.
De muziek die Mindy Smith maakt valt te typeren als country, maar heeft niet de ‘Nashville-sound’ als het overgrote deel van de country muziek (ondanks dat het album daar wel is opgenomen). Dat maakt het allemaal wat origineler, maar het mist ook wel weer wat van het kenmerkende vette geluid.

Het volledige spectrum van de countrymuziek komt voorbij, van ballad tot up-tempo en van ouderwets naar modern. Het ene nummer is wat beter geslaagd dan het andere, maar over het geheel genomen is de kwaliteit goed. Echt geweldige nummers staan er niet op, maar vervelende nummers daarentegen ook niet. Het grootste gedeelte van de liedjes op Mindy Smith zijn midtempo liedjes, zoals ‘Closer’, met een tokkelende banjo en meer van dergelijke country-ingrediënten. ‘Pretending The Stars’ heeft meer tempo en pakt meteen. Een fijne melodie en een lekker arrangement. Het nummer ‘Don’t Mind Me’ is een leuk nummer, tot het moment dat de overdrive aan gaat en het nummer een rauwheid krijgt die niet erg past op de rest van het album.
‘Tin Can’ heeft een wat ouderwets en akoestisch geluid, gevolgd door de mooie ballad ‘Everything Here Will Be Fine’ en ‘If I’ is met alleen zang en gitaar een mooie afsluiter van het album.

Mindy Smith is een artieste die net tussen de wal en het schip valt: Ze is te weinig country voor de echte country liefhebbers. Daarentegen is ze te weinig pop of folk om buiten de categorie ‘country’ succes te hebben. Aan de zangkwaliteiten van Smith zal het niet liggen, want ze zingt prachtig. Ook de liedjes zijn mooi, maar ze zijn gewoonweg niet bijzonder genoeg. Dat maakt het album Mindy Smith tot een prima album, maar ook niet meer dan dat.
Recensent:Rients Kuik Artiest:Mindy Smith Label:Rough Trade Distribution
Cover The Creole Choir of Cuba - Santiman

The Creole Choir of Cuba - SantimanOk, dikke kans dat je als gemiddelde Festivalinfo bezoeker nog nooit gehoord...

Cover Iced Earth - Live In Ancient Kourion

Iced Earth - Live In Ancient Kourion Cyprus is momenteel niet weg te denken uit het nieuws. De bankencrisis houdt...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT