RECENSIE: Dead Fingers - Dead Fingers

Cover Dead Fingers - Dead Fingers
recensie cijfer 2012-10-29 Taylor Hollingsworth verdiende zijn muzikale sporen de afgelopen tien jaar als solo artiest, en als gitarist van Conor Oberst and the Mystic Valley Band. Kate Taylor speelde onder andere in de band van haar zus Maria Taylor, singer/songwriter en onder andere bekend van Azure Ray. Het duo Hollingsworth en Taylor is niet alleen met elkaar getrouwd, maar vormt ook de band Dead Fingers. Onlangs brachten zij de self titled debuutplaat uit. Hun muziek grijpt terug op country en roots, hetgeen gezien hun afkomst en muzikale verleden geen verrassing is.

Het southern accent kenmerkt het zanggeluid van Hollingsworth. Hij is geen geweldige zanger, maar zijn geknauw klinkt aangenaam. Het geluid van Taylor is nog aangenamer, maar is juist erg helder en liefelijk. Het duo vult elkaar goed aan en de diversiteit zorgt voor een uitgebalanceerd geheel. Hoewel de basis van hun muziek is gelegen in de country en roots, kan niet worden gezegd dat echt sprake is van een country/roots plaat. Dead Fingers verkent de uithoeken van deze genres zodanig, dat het album binnen bandbreedte een heel divers geluid heeft gekregen.

In de singer/songwriter-achtige openingstrack ‘Closet Full Of Bones’ , over de roddels in een klein saai stadje, zingt het stel tweestemmig onder begeleiding van gitaar en piano. Een erg mooi liedje dat de lat voor het vervolg van de plaat hoog legt. In ‘Another Planet’ wisselt het duo elkaar juist af en spreken zij het verlangen naar elkaar uit. Deze track is meer country-pop georiënteerd. Met ‘Please Don’t Let Me Go’ gaat het duo nog een stap verder. In deze pure popsong neemt Taylor de zang alleen voor haar rekening. Het liefdeslied ‘Ring Around Saturn’ is vervolgens weer een echte folk song en ‘Against The River’ is een klassieke rock’n roll track met de kenmerkende gitaarriff en de typerende ondersteuning op piano.

Vernieuwend is de debuutplaat van Dead Fingers niet. Dat doet echter niets af aan het feit dat het duo met hun debuut wel een erg leuke rootsplaat aflevert. Sfeervolle liedjes, waarbij de afwisseling in sound en zang er voor zorgt dat de plaat geen moment verveelt.
Recensent:Rogier Bennink Artiest:Dead Fingers Label:Munich Records
Cover Rolf de Band - De Billen Van Mijn Buurvrouw

Rolf de Band - De Billen Van Mijn BuurvrouwWe komen bij Festivalinfo geregeld vreemde of opvallende titels tegen. Met de...

Cover The Daredevil Christopher Wright - The Nature Of Things

The Daredevil Christopher Wright - The Nature Of Things The Daredevil Christoffer Wright bestaat uit de broers Jon en Jason Sunde...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT