RECENSIE: Karma's Lab - Karma's Lab

Cover Karma's Lab - Karma's Lab
recensie cijfer 2012-07-25 Karma's Lab is een viertal uit Heerhugowaard. Na winst in de bandwedstrijd Popmania werkten ze in hun eigen studio op hun gemak aan deze EP met vijf tracks.

Het gaat van start met 'November', dat vanuit een rustig begin geleidelijk verandert in een rocktrack. De meerstemmige zang klinkt goed. 'All My Life' is vergelijkbaar, maar klinkt wel een stukje steviger. Snoeihard is het niet,, maar de gitaren klinken lekker ongepolijst. 'The Fall' is een instrumentaal intermezzo dat op zichzelf niet verkeerd klinkt, maar waar ik na twee nummers eigenlijk nog niet op zat te wachten. Op een album was dit beter op zijn plaats geweest. Gelukkig is 'Get Down' weer een rijk gevulde rocktrack waarop de gitaren weer van leer trekken. Afsluiter 'Broken' is wat mij betreft het beste lied van deze EP. Je kunt horen dat daar veel aandacht aan is besteed. Het mooie gitaarloopje aan het einde maakt deze track helemaal af.

De selling points van Karma's Lab zijn mooi opgebouwde gitaartracks met meerstemmige zang, aangevuld met sfeerverhogende synths. Karma's Lab weet deze sound live ook goed naar voren te brengen en kan daar lekker muzikaal experimenteren. Als ze daarmee doorgaan, zonder er teveel over na te denken, wordt hun eerste album vast nog beter.
Recensent:Dave van der Sterren Artiest:Karma's Lab Label:Eigen Beheer
Cover Ulver  - Childhoods End

Ulver - Childhoods EndHet Noorse Ulver is al vanaf haar oprichting een vreemde eend in de bijt....

Cover Ignite - Our Darkest Days Live

Ignite - Our Darkest Days Live De recensie op deze website van het album Our Darkest Days (2006), heeft...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT