RECENSIE: Hatcham Social - About Girls

Cover Hatcham Social - About Girls
recensie cijfer 2012-05-24 Hatcham Social is een Londens gezelschap dat met About Girls hun tweede langspeler aflevert. De band haalt hun inspiratie vooral uit de indie pop van de jaren ’80. Sinds debuut ‘You Dig the Tunnel, I’ll Hide the Soil’ hebben ze een wijziging in hun line-up ondergaan, namelijk een nieuwe bassist en gitarist. Echt sprake van een koerswijziging is er niet, alleen zijn de nummers wat puntiger en klinken de gitaarpartijen wat urgenter dan op het debuut. Voor de officiële release van dit tweede album gingen al 3 singles vooraf; opener ‘NY Girls’, persoonlijk hoogtepunt ‘Like An Animal’ en ‘(I Look Like A God When You) Dance With Me’.

Het is moeilijk als brits gitaarbandje om je te onderscheiden, en dat doet Hatcham Social ook niet. Ze blinken niet uit in originaliteit, maar ze weten wel lekkere songs te creëren. Het is een beetje niks-aan-de-handmuziek, perfect voor de zomer. Dus de release is alvast goed gepland, zo aan het eind van de lente! Het album heeft nergens productionele foefjes, het klinkt alsof het live is ingespeeld en dat doet het gehele geluid goed. Uitschieters zijn de huidige single ‘Dance With Me’ en het lekkere ‘Like An Animal’.

Het tempo blijft er het hele album goed in. Dit is in het geval van Hatcham Social goed en slecht. Goed omdat het nergens inkakt en de nummers lekker kort en bondig zijn gehouden. Slecht omdat veel nummers zich onderling niet onderscheiden van elkaar. Pas bij de laatste twee nummers durft de band eindelijk te experimenteren met andere geluiden en maatsoorten, maar die afwisseling mocht veel eerder komen, wat mij betreft! Het luistert allemaal wel lekker weg, maar echt bijzonder wordt het nergens. Dit sluit overigens niet uit dat dit een prima festival band zou zijn voor de zomer.
Recensent:Etan Huijs Artiest:Hatcham Social Label:Fierce panda
Cover Ewert and the Two Dragons - Good Man Down

Ewert and the Two Dragons - Good Man DownIn de hoofdstad van Estland, Talinn, wordt ook muziek gemaakt. En eindelijk...

Cover The Real McKenzies - Westwinds

The Real McKenzies - Westwinds Het laatste wapenfeit van The Real McKenzies dateert, op een live album na,...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT