RECENSIE: Various - Rub a Duck Presents: Duck Down

Cover Various - Rub a Duck Presents: Duck Down
recensie cijfer 2012-05-02 Dubstep is een relatief nieuw muziekgenre. Het inmiddels bijna een jaar oude platenlabel Rub A Duck richt zich op dit genre en daarnaast ook op de verwante stijlen drum n bass, electro en rave. In het korte bestaan van het label heeft het al de interesse weten te wekken van enkele zeer grote namen. Zo zijn The Freestylers, Hectic en Drumsound & Bassline Smith al getekend. Daarnaast staan de topproducers in de rij om re-mixen aan te leveren. Ook hier weer klinkende namen als Ed Rush & Optical, Cookie Monsta en Datsik. Een prestatie van formaat, zeker als je nog geen jaar bezig bent. Om dit alles te vieren is er recent in Breda eerst een labelnight georganiseerd. Het logische muzikale vervolg op dat feestje is nu verschenen in de vorm van de verzamelaar Duck Down: Dubstep D&B And More. Deze labelsampler geeft een brede dwarsdoorsnede van alle EP’s, singles en remixes die op het label verschenen zijn.

De digitale versie van de verzamelaar bevat 16 nummers, waarvan er slechts 14 pasten op het fysieke recensie exemplaar. Wellicht de bekendste naam op de sampler is die van de al ruim vijftien jaar actieve Freestylers. De originele versie van het nummer ‘Over You’ is al enige tijd uit en er is zelfs een videoclip van verschenen. Op de verzamelaar staat een remix van dit nummer, gemaakt door het Nederlandse collectief Speakerhead en ook in deze versie blijft het een geweldig nummer. Dat de Freestylers al ruime tijd bezig zijn is goed terug te horen in hun andere nummer wat op de cd staat. ‘Frozen’. De remix van Cookie Monsta van dit nummer grijpt namelijk terug naar de old-school drum n bass.

Echte dubstep is onder andere terug te vinden in de nummers van de Bredanaar Lephen en van Radio Killer. Van het nummer ‘Lonely Heart’ van die laatste, wordt dan ook de dubstepmix aangeboden. Toch is het meest opvallende nummer op de cd geen dubsteb muziek, maar iets wat meer neigt naar garage. Wellicht niet omdat dit het beste nummer is, maar‘You got me’ van Hectic valt als rustig nummer in ieder geval heel erg op tussen al het drum n bass en dubstep geweld.

Met de Duck Down: Dubstep D&B And More geeft het label Rub A Duck een duidelijk visitekaartje af. Een mooi overzicht van dubstep, drum n bass en andere elektronische muziek, geproduceerd door de grote namen binnen het genre. Door de muzikale keuzes niet te beperken tot slechts de dubstep, maar deze breder te trekken binnen de bas gedreven muziek heeft Rub A Duck er in ieder geval voor gezorgd dat ze een mooi palet aan stijlen in handen hebben waarmee ze tijden vooruit kunnen.
Recensent:Willem Swinkels Artiest:Various Label: 
Cover The Greater Good - The Greater Good

The Greater Good - The Greater Good The Greater Good is een collectief bestaande uit Dennis Kolen, Shane...

Cover Nico Waine Toussaint - Lonely Number

Nico Waine Toussaint - Lonely Number De Franse bluesartiest Nico Wayne Toussaint werd, 15 jaar jong, verliefd op...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT