RECENSIE: Sinead O'Connor - How About I Be Me (And You Be You)?

Cover Sinead O' Connor - How About I Be Me (And You Be You)?
recensie cijfer 2012-02-14 Sinead O’Connor was de eerste weken van 2012 weer volop in het nieuws. Ze zou de man uit haar vierde huwelijk verlaten hebben, opgenomen zijn in een psychiatrische kliniek om vervolgens weer terug te keren bij haar vierde echtgenoot. Dit alles binnen een tijdsbestek van goed drie weken. Een cynicus zou kunnen opmerken dat het wel heel veel toevallige controversie is zo vlak voor de release van haar nieuwste album. Want als Sinead O’Connor ergens in uitblinkt, dan is het wel creëren van controversie rond haar persoon.

How About I Be Me (And You Be You)? is het negende album van de Ierse zangeres. Tijdens het openingsnummer ‘4th And Vine’ valt haar depressiviteit er niet vanaf te horen. Het nummer heeft een lekker vrolijk, meezingbaar ritme en O’Connor zingt hoe ze zich klaar maakt voor een avondje uit met de man van haar leven. In het daaropvolgende ‘Reason With Me’ komt de duistere kant al meer naar voren. Over een simpel piano deuntje en droevig klinkende violen bezingt ze hoe bang ze is om van mensen te houden.

Een sfeer die ze op de rest van How About I Be Me (And You Be You)? weet te behouden. Met haar kenmerkende stemgeluid zingt Sinead O’Connor over de dreigend klinkende nummers heen. Met name de rol van keyboard/piano en aanzwellende violen is redelijk groot aanwezig. Tegelijkertijd weet ze ervoor te zorgen dat het geheel nooit te zwaar over komt. Sterker nog, de plaat komt het beste tot zijn recht terwijl hij zachtjes op de achtergrond door jengelt. Dit komt ook door de in ruime mate aanwezige nummers die een ode vormen aan haar vierde echtgenoot. Op How About I Be Me (And You Be You)? toont Sinead aan nog steeds te weten een goede plaat te maken. Een hit zal er echter wederom niet afkomstig zijn van het project. Daarvoor doet het geheel te veel aan als een op de achtergrond lekker doorspelende plaat.
Recensent:Karst Jaarsma Artiest:Sinead O'Connor Label:One Little Indian Ltd
Cover Lamb - Live at the Paradiso

Lamb - Live at the ParadisoVroeger, en dan bedoel ik zo’n vijftien jaar geleden, was ik smoorverliefd op...

Cover Nada Surf - The Stars Are Indifferent to Astronomy

Nada Surf - The Stars Are Indifferent to Astronomy Zelden betekende een single die nauwelijks de hitlijsten wist te halen, voor...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT