RECENSIE: Joe Louis Walker - Hellfire

Cover Joe Louis Walker - Hellfire
recensie cijfer 2012-01-24 De Amerikaanse bluesgitarist Joe Louis Walker draait al geruime tijd in het wereldje mee. Hij speelde onder ander met Albert King, Sly Stone & Willie Dixon. In de vele jaren die zijn carrière reeds telde bracht de artiest al 23 albums en 2 Dvd’s uit. Dit jaar is het met Hellfire voor de eerste keer de beurt aan een groter label.

De naam Joe Louis Walker doet ondanks zijn vele en harde werken namelijk niet snel een lichtje branden. Met het overleden van de grootheid Gary Moore vorig jaar is de zoektocht naar sterke opvolgers voor het enorme gat begonnen en Joe Louis zou daar best wel eens in kunnen passen.

Tijdens ‘I Won’t Do That’ bewijst de gitarist dat direct. In de stijl van Gary Moore zet hij een heerlijke ballade uiteen. Je voelt de, door liefde veroorzaakte, pijn en zijn rauwe stem wisselt de nog rauwere blues solo’s subliem af. Ook op de andere bluessongs weet de oudgediende te schitteren. ‘Ride All Night’ is een ontzettend swingende Texas blues waarbij de mondharmonica en gitaar elkaar perfect aanvoelen.

Joe Louis Walker overtuigd helaas een stuk minder tijdens de drukkere nummers. ‘Ride All Night’ is opgebouwd rond een meer funky beat. Walker schreeuwt enthousiast tegen het vrouwenkoortje in over het ritme. Onder dit geschreeuw laat hij zijn gitaar ook wat imponerend solo werk doen. Desondanks blijft vooral het idee hangen dat je naar een wedstrijd zo luid mogelijk de teksten door de microfoon schreeuwen zit te luisteren.

Joe Louis Walker overtuigt op Hellfire duidelijk met zijn muzikaliteit. De nummers steken overal puik in elkaar en weten verscheidene malen hoogtepunten te bereiken. Joe heeft er helaas wel voor gekozen om de blues in haar breedste spectrum te benaderen. Waar een Gary Moore altijd een vaste afwisseling tussen harde rockers en softere ballades had, probeert Joe Louis Walker er ook nog allemaal andere varianten door heen te mixen. Als je het binnen een tijdsbestek van twee nummers presteert te zingen dat je hier op aarde bent om het woord van Jezus te verspreiden en vervolgens meld dat je te dronken bent om een auto besturen dan is het duidelijk dat de lijn op Hellfire ergens volledig verloren is gegaan.
Recensent:Karst Jaarsma Artiest:Joe Louis Walker Label:Munich Records
Cover Team Me - To the Treetops!

Team Me - To the Treetops!In thuisland Noorwegen worden ze inmiddels op handen gedragen, deze mannen en...

Cover Future Of The Left - Polymers are Forever

Future Of The Left - Polymers are Forever Future Of The Left is sinds 2005 actief en gevormd door voormalig...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT