RECENSIE: Chuck Prophet - Temple Beautiful

Cover Chuck Prophet - Temple Beautiful
recensie cijfer 2012-02-09 In de jaren ’80 was Chuck Prophet gitarist bij de uit Tucson, Arizona afkomstige rockband Green On Red. Zelf is hij echter afkomstig uit San Francisco en zijn nieuwe album is een ode aan deze stad, die hem ook muzikaal vormde. Temple Beautiful is vernoemd naar de inmiddels gesloten rockclub waar Prophet zijn eerste optredens zag. San Francisco heeft van oudsher een levendige muziekscene en de stad heeft ook veel bekende bands voortgebracht, waaronder Jefferson Airplane en Creedence Clearwater Revival.

Ook nu bruist de stad nog volop, door bands als Thee Oh Sees en Girls. Voor Temple Beautiful heeft Prophet zich naar eigen zeggen door de huidige muziekscene laten inspireren. Het resultaat is een prima rockplaat die niet erg verrast, maar wel een flink aantal sterke songs bevat. Het geluid heeft zo hier en daar een vleugje van het zuiden van de Verenigde Staten meegekregen, maar het is zeker geen Southern Rock.

Temple Beautiful opent met ‘Play That Song Again’, een lekker rocknummer. ‘Castro Halloween’ rockt eveneens en deze song heeft een erg mooie zangmelodie, vooral in het refrein. De stem van Prophet doet hier wel wat aan die van Elvis Costello denken, een gelijkenis die wel vaker naar voren komt. Ook het gitaarwerk in ‘Castro Halloween’ is erg goed.

De titeltrack van Temple Beautiful is een uitbundige rocker die is opgesierd met piano en blazers. Daarnaast bevat deze song een vocale bijdrage van Roy Lonely, voorman van The Flaming’ Groovies. In songs als ‘Museum Of Broken Hearts’ en ‘The Left Hand And The Right Hand’ doet Prophet het wat rustiger aan en ook deze songs zijn dik in orde. Het eveneens rustige ‘He Came From So Far Away (Red Man Speaks)’ is ook erg mooi.

Niet alle songs op Temple Beautiful zijn even sterk, maar echt zwakke broeders bevat het album ook niet. Het valt te betwijfelen of Prophet met deze twaalfde soloplaat veel nieuwe fans zal vergaren, maar daar is het hem waarschijnlijk ook niet om te doen. Temple Beautifulis gewoon een lekkere rockplaat, niets meer, maar zeker ook niets minder.
Recensent:Eric Rijlaarsdam Artiest:Chuck Prophet Label:Yep Roc Records
Cover The Jimmy Bowskilll Band - Back Number

The Jimmy Bowskilll Band - Back NumberIndrukwekkend is het zeker. Jimmy Bowskill is slechts 21 jaar oud en levert...

Cover Pepe Deluxe - Queen of the Wave

Pepe Deluxé - Queen of the Wave Pepe Deluxé bestaat uit de Fin James Spectrum (Jari Salo), de Zweed Paul...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT