RECENSIE: Black Box Revelation - My Perception

The Black Box Revelation - My Perception
recensie cijfer 2011-12-01 De Belgische rockers van The Black Box Revelation zijn nog maar net twintig, maar zijn met My Perception alweer toe aan hun vierde album. Bij voorbaat al opmerkelijk en knap. Daarnaast werden ze vooral vorig jaar overladen met prijzen uit het thuisland en werden ze in polls en andere verkiezingen uitgeroepen tot populairste Belgische band. Niet vreemd, want deze heren hebben meer in huis dan talent dat verder ontwikkeld is dan hun leeftijd zou moeten toelaten. Iedere plaat tot nu toe staat als een huis; zo ook deze vierde.

Liefhebbers van The Rolling Stones kunnen hun lol niet op met dit album. De stem van zanger en voorman Jan Paternoster doen sterk denken aan die van Mick Jagger. Is hij stiekem een zoon van? Ook veel van de songs op My Perception zouden niet verkeerd hebben geklonken als de Stones ze zouden spelen. Het geeft hoogtepunten als de titeltrack en ‘Rattle My Heart’ die heerlijk vuige, ouderwetse rock & roll sound mee waar we vandaag de dag steeds harder naar op zoek moeten.

Maar ook wanneer het tempo daalt blijft The Black Box Revelation overtuigen. Voor de afwisseling staan er een aantal tragere tracks op My Perception, waaronder persoonlijke favoriet ‘White Unicorn’. Thickfreakness, zo zou The Black Box Revelation hebben geheten als de leden op een later moment niet wat kritischer hadden gekeken naar de bandnaam. ‘White Unicorn’ laat horen dat de liefde voor The Black Keys nog steeds aanwezig is.

The Black Box Revelation draagt zijn invloeden zichtbaar op de borst, als militaire onderscheidingen. Ze hebben de kracht die deze grote bands zo goed maakt gemeesterd. Maar denk niet dat de Belgen kopieermachines zijn. Ondanks de overduidelijke aanwezigheid van onder andere Jagger in het doen en laten van Paternoster, klinkt The Black Box Revelation vooral als The Black Box Revelation. Een doorbraak in de VS, waar de band nu naar op zoek is, zou in een eerlijke wereld gegarandeerd moeten zijn.
Recensent:Randy Timmers Artiest:Black Box Revelation Label:Pias
Grand Illusion - Prince Of Paupers

Grand Illusion - Prince of PaupersAmper een jaar na de release van Brand New World brengt Grand Illusion...

Martyn – Ghost People

Martyn - Ghost People Zoals iedereen waarschijnlijk wel weet, doet de Nederlandse dansmuziek het...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT