RECENSIE: The Aquabats - Hi-Five Soup!

The Aquabats - Hi-Five Soup
recensie cijfer 2011-05-02 The Aquabats maakt al een jaar of 16 popmuziek en komt uit California. De groep staat het meest bekend om hun maffe pakjes en gestoorde gedachten, waarbij zij denken superhelden te zijn die de wereld komen redden. De leadsinger noemt zich bijvoorbeeld The MC Bat Commander en heeft een dunne “moustache”. Hi-Five Soup! is het vijfde album van de groep, waardoor deze grap tot dusver toch vrij lang heeft aangehouden. De band maakt momenteel toegankelijke punkpop met synthesizers (en autotune), maar maakte vroeger meer ska.

Het is bij dit soort muziek belangrijk om de doelgroep in het oog te houden. The Aquabats staan namelijk het hoogst in de kinderlijsten, hetgeen niet raar is met teksten zoals “I like hanging with my friends. Talkin’ ‘bout my B.F.F. Big Friends….Forever!”. Ook doet de groep het vrijwel altijd goed op festivals en bier. Muzikaal gezien is de groep gelikt en infantiel. The Aquabats is daarbij toch voornamelijk een Amerikaanse aangelegenheid. Feel-good teksten zoals “You are the legend. The legend is true” komen dan ook wat minder onverwacht. De groep valt muzikaal in het genre van Aqua en Toy Box en doet absoluut niet onder voor deze groepen. Toch is het op het nieuwe album allemaal een tandje erger geworden. De groep lijkt te hebben begrepen, dat je door kinderzieltjes te winnen ook veel trouwe fans kunt maken. Het feestgedeelte wordt hierdoor wat meer achterwege gelaten.

The Aquabats maken geen muzikaal hoogstaande muziek, maar zijn wel aanstekelijk. Ze doen het daarom goed op feesten en partijen. Het niveau van de groep ligt op vergelijkbaar of hoger niveau dan de doorsnee Oostkustbands van Amerika, met als verschil dat deze jongens zichzelf wat minder serieus nemen. De nieuwe cd is kinderlijker dan de voorgangers, waardoor de groep zich lijkt te herpositioneren in de markt.
Recensent:Erik Oudman Artiest:The Aquabats Label:Ada Global
Norther -  Circle Regenerated

Norther - Circle Regenerated Norther wordt officieel gelanceerd in het jaar 2000. De metal wereld wordt...

Weird Bugger - Pretty Cool Stuff For Beginners

Weird Bugger - Pretty Cool Stuff for Beginners Weird Bugger is de benaming van de Nederlandse multi-instrumentalist Wiard...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT