RECENSIE: About Today - About Today

About Today – About Today
recensie cijfer 2011-04-29 About Today is een jonge rockband uit Zuid-Holland, die zich op deze titelloze demo voor het eerst presenteert aan de buitenwereld. De bandleden hebben allemaal al ervaring opgedaan in andere bands en dat is te horen. De band is pas zo’n 1,5 jaar bij elkaar maar klinkt al goed hecht op elkaar ingespeeld.

De drie liedjes op deze demo lopen behoorlijk uiteen. Opener ‘Something New’ is veruit de stevigste van de drie. Het liedje begint als een broertje van Feeder, om vervolgens via een onvervalst vette riff meer richting grunge te kruipen, zoals Green Lizard dat ook zo fijn kon. De prima tweestemmige zang in de refreinen, versterkt wat dat betreft alleen maar dat de voormalige band uit Tilburg in herinnering wordt geroepen. Hoe dan ook, het kan niet anders of de bandleden hebben hun wortels stevig in de jaren negentig verankerd liggen. Al met al een prima rocktrack.

Daarna volgt het uptempo ‘Legacy’, dat de rockkant van de band meer weet te combineren met een poppy inslag. Hierdoor klinkt de song lekker aanstekelijk. Een melodieus maar puntig gitaarsolootje had hier wellicht nog wel een fijne toevoeging geweest. Maar ook dit keer weer een prima track, met veel oog voor dynamiek.

Het derde liedje ‘To Whom It May Concern’ is daarna behoorlijk verrassend, en ook gedurfd. Verrassend, omdat de overdrive pedalen dit keer zijn thuisgelaten en de band slechts leunt op een akoestische gitaar en een minimale ritmesectie. En gedurfd, omdat de band het risico loopt om met dit melancholische liedje de liefhebbers van stevige pop/rock, na de eerste twee knallers, in verwarring achter te laten. Sterker nog, het liedje neigt bijna naar Racoon. Maar wat mij betreft onderscheidt de band zich met deze track juist van vele andere rockbands, die in dezelfde vijver vissen. Het toont aan dat deze mannen zich niet in één hokje willen laten plaatsen en dat kunnen we natuurlijk alleen maar toejuichen.

About Today presenteert zich op deze demo kortom prima. Het lijkt nog wel een beetje zoekende naar een eigen identiteit, maar dat is niet meer dan normaal voor een eerste demo. En aangezien de laatste track ervoor zorgt dat je nieuwsgierig blijft naar de volgende release, kan de conclusie volgens mij alleen maar zijn: missie geslaagd.
Recensent:Chris Dietzel Artiest:About Today Label:Eigen Beheer
Harry Connick Jr - In Concert On Broadway

Harry Connick Jr. - In Concert On BroadwayMisschien ken je Harry Connick, Jr. als acteur in films als Copycat ,...

Die! Chihuahua Die! – Bitch Songs

Die! Chihuahua Die! - Bitch Songs Het gebeurt dat je als recensent cd’s in de bus krijgt waarvan je op voorhand...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT