RECENSIE: Denvis & The Real Deal - Join the Circus

Denvis - Join the Circus
recensie cijfer 2010-10-30 Dennis Grotenhuis (Denvis) is vooral bekend als voorman van de Eindhovense rock ’n roll formatie The Spades. Het is echter ook goed mogelijk dat je hem kent als tv-presentator, acteur of één van de vele andere (culturele) activiteiten waar hij zich mee bezig houdt. Het meest recente project waar hij mee bezig is geweest is Denvis and the Real Deal. Denvis heeft een groep Eindhovense muzikanten bij elkaar verzameld (The Real Deal) en uit deze samenwerking is de plaat Join the Circus voortgevloeid. De luisteraar kan zich opmaken voor een muzikaal spektakel, waarin zo’n beetje het hele muzikale spectrum voorbij komt.

De plaat opent met het nummer ‘Apples’ en de toon is gelijk gezet. Heerlijke authentieke en oprechte rock ’n roll. Het orgel maakt de sound helemaal af. Vervolgens wordt in ‘It’s Called Love’ een blik aan clichés opengetrokken, zowel qua sound als qua tekst. Denvis en zijn Real Deal geven echter een eigen draai aan deze clichés en geven het daarmee een frisse vibe. De blazers, die op de hele plaat nadrukkelijk aanwezig zijn, en de pianist zorgen voor een waardevolle muzikale toevoeging.

Vervolgens wordt de toon iets ingetogener bij het nummer ‘Not My Friend’, dat me in eerste instantie even doet denken aan Cash in zijn American Recordings periode. Het gaat hier om de beschrijving van de sound. Dat Cash op eenzame hoogte boven de rest uit blijft steken, mag als vanzelfsprekendheid worden verondersteld. Peter te Bos verzorgt hier met Denvis de vocalen. ‘St. Lucifer’ is vervolgens een on-Nederlands soulvolle rock ’n roll track, waarin Denvis nog maar weer eens laat horen dat hij over de nodige muzikale bagage beschikt.

Andere nummers die Join the Circus tot een duivels goede rock ’n roll plaat maken zijn onder meer het swingende ‘What You Can Do’, het kwetsbare ‘Unconditional Love’ en sfeervolle ‘The Devils Got A Hold Of Me Again’. Dit laatste nummer schreef Denvis samen met Ad van Meurs en heeft een erg fijne country vibe.

Denvis and the Real Deal zetten een goede en veelzijdige rock ’n roll plaat neer. Join the Circus verveelt geen moment en de liefhebber zal hier zijn vingers bij aflikken!


Eerdere recensies van Denvis:
- 20-04-2008: Above the Law & Below the Belt (met The Spades);
- 07-06-2002: Learnin' The Hard Way Not To Fuck With The Spades... (met The Spades);
- 01-01-2010: Denvis, een Rock Roman (Leon Verdonschot).
Recensent:Rogier Bennink Artiest:Denvis & The Real Deal Label:Eigen Beheer
Disturbed-Asylum

Disturbed - AsylumWanneer we anno 2010 kijken naar de grote nu-metalbands van tien jaar...

Kashmere Hakim - The Hillsinger

Kashmere Hakim - The Hillsinger Kashmere Hakim is de eerste Nederlandse folkzanger van Marokkaanse komaf....

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT