RECENSIE: Moulettes - Moulettes

Moulettes – Moulettes
recensie cijfer 2010-11-06 Met het succes van acts als Mumford & Sons staat er in Engeland uiteraard meteen een heel leger aan folk gerelateerde acts klaar om achter de fronttroepen aan te lopen. Moulettes is daar tussen een vreemde eend in de bijt. Daar waar de meeste andere new folk bands erg tegen de pop aan hangen, maar dan met het instrumentarium van de folk, heeft Moulettes klassieke instrumenten als cello, fagot en viool. Hierdoor onderscheidt de band zich al in geluid, maar ook in compositie ligt de band ver van de pop. Hier doet de band eerder denken aan de progfolk bands uit de jaren ’70.

Complexe composities met verrassende wendingen, invloeden uit klezmer, jazz, balkan en folk worden in een grote melting pot bij elkaar gebracht. Dit zorgt voor een zeer afwisselend album met vele verrassingen, maar weet helaas ook nooit echt te boeien. Dit ligt vooral aan de vocalen. De dames hebben weliswaar loepzuivere gouden snaveltjes gekregen, maar even goed niet onderscheidend. Vrijwel elke goed geschoolde zangers zou de plaatsen van de zangeressen over kunnen nemen.

Daarmee is Moulettes een aardige band, die met het zomerseizoen in menig festivaltent de voetjes vast wel van de grond gaat krijgen. Er zijn dan ook zeker de aardige dansgevoelige nummers op deze plaat te vinden. Maar geen nummers die erg lang beklijven. Geen cd die thuis snel de schuif in gaat.
Recensent:Tjeerd van Erve Artiest:Moulettes Label:Munich Records
Brackles – Songs for endless cities: volume 1

Brackles - Songs for Endless Cities Vol 1In een wereld waar labels uit de grond schieten als paddenstoelen probeert...

The Morlocks – The Morlocks Play Chess

The Morlocks - Play Chess The Morlocks kennen twee gezichten. Vanaf 1984 tot 1987 had je de originele...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT