RECENSIE: Bloom - All That Is

Bloom – All that is
recensie cijfer 2010-11-08 Het Britse kwartet Bloom bestaat ondertussen al vijf jaar, heeft in 2008 25.000 kopieën verkocht van hun debuutplaat en toch kent niemand hen aan deze kant van het Kanaal. Hoog tijd dus om die plaat ook in de lage landen uit te brengen. All That Is bestaat uit twaalf rock ballads die op een of andere manier aan Kings Of Leon of Kane doen denken.

Een band wordt niet zomaar uitgenodigd om op het Engelse Reading festival te spelen of om op tour te gaan door de Verenigde Staten. Dit merk je al vanaf de eerste song. Opener ‘Lost In Space’ blijft de luisteraar meteen bij en ook de daarop volgende nummers stellen niet teleur. ‘Shoulder To Cry On’ vormt het orgelpunt van het werk. Deze emotionele en melodieuze rock ballad komt perfect tot uiting dankzij de ruwe stem van zanger Andy Race.

Zoals bij wel meer artiesten zit de liefde voor muziek bij deze band heel diepgeworteld. De heren hebben al te kennen gegeven dat ze al aan de opvolger voor All That Is zijn begonnen en ondertussen is ook een accoustische plaat uitgekomen. Dit alles tusssen het touren door natuurlijk! Hun boodschap luidt dan ook : “We willen mensen samenbrengen en inspireren met onze muziek.

Bloom gaat ongetwijfeld een mooie toekomst tegemoet met hun gepolijste rock. All That Is mist die ene song waarmee ze elk televisie- en radiostation kunnen platspelen, maar ze zijn in ieder geval de juiste richting in geslagen.
Recensent:Stephaan Cloet Artiest:Bloom Label:It\'s All Happening
The Pipettes - Earth Vs The Pipettes

The Pipettes - Earth Vs.Er is bij The Pipettes de afgelopen jaren flink gesleuteld aan de formatie....

Thievery Corporation - ‘Babylon Central’

Thievery Corporation - Babylon Central Met Babylon Central levert Eric Hilton, de gladgeschoren helft van...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT