RECENSIE: Lafaro - Lafaro

Lafaro - Lafaro
recensie cijfer 2010-08-09 Na zes jaar samenspelen en twee EP’s, komt het Ierse LaFaro eindelijk op de proppen met hun eerste langspeler, die bewijst dat de band klaar is voor een internationale doorbraak. Met hun frisse interpretatie van alternatieve rock, overtuigt de band iedereen dat Ieren nog harder kunnen rocken dan Thin Lizzy of The Dropkick Murphys.

Opener ‘Tuppeny Nudger’, die eerder al op hun LaFaro EP uit 2006 verscheen, brengt je direct in de juiste sfeer. De stevige riffs en de rauwe stem van zanger-gitarist Jonny Black wanen je in het tijdperk waar Nirvana met In Utero toonde dat de grungemuziek wel iets steviger mocht. LaFaro gaat echter verder dan enkel een grungegeluid. ‘Leningrad’ integreert de stonersound van Kyuss, terwijl het iets te typische riffje waarmee ‘Mr. Heskey’ opent bewijst dat de band ook de 3 akkoorden schema’s van de punk niet schuwt. LaFaro blijft echter niet steken in voorgenoemde invloeden, waardoor ze genoeg eigenheid behouden om hun stempel op de muziekwereld te drukken. De verscheidenheid in stijlen die aan bod komen, houden de luisteraar keer op keer in de greep en maken van ieder nummer een curiosum op zich. De absolute topper van het album, namelijk ‘Girl is a drummer’, toont dit des te meer. Het start met een doordeweekse structuur, maar begint halverwege van het bewandelde pad af te wijken, waardoor men aanvankelijk even de kluts kwijtraakt. Uiteindelijk komt het nummer na een omweg terug op het sublieme refrein terecht, dat meteen ook de ultieme apotheose vormt.

Deze band klinkt zo to the bone dat men er verknocht aan raakt. Tekstueel wisselen ze serieuze onderwerpen af met complete nonsens. In ‘Not a song’ zingt Black “this song will not contain we tell you how great we are”, en dit toont niet enkel het attitude van dit specifieke lied, maar vertelt dat de lichtheid waarmee deze vier heren hun muzikale paden bewandelen een ongelofelijk goed resultaat teweeg kan brengen. Op 17 en 18 november zijn deze heren in Nederland te bewonderen als voorprogramma van Helmet en we raden dan ook iedereen aan eens een kijkje te gaan nemen.
Recensent:Bram De Wulf Artiest:Lafaro Label:Suburban
[b]Alina Orlova[/b] – [i]????? ?????? ?????[/i]

Alina Orlova - Laukinis Suo DingoMet een talent als Alina Orlova in de gelederen moet Litouwen zich serieus...

Andrew Collberg – On The Wreath

Andrew Collberg - On the Wreath Hoewel John Lennon zo’n zeven jaar voor de geboorte van Andrew Collberg...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT