RECENSIE: Eli 'Paperboy' Reed - Come and Get It!

Eli ‘Paperboy’ Reed – Come and get it!
recensie cijfer 2010-05-12 Een enkele keer heb je een artiest die de eerste keer dat je hem live ziet zoveel indruk maakt, dat je de rest van je leven ernaar zult blijven luisteren. Eli ‘Paperboy’ Reed is een artiest die voor mij zeer zeker in die categorie valt, sinds de eerste keer dat ik hem op Dour zag optreden ben ik verliefd op zijn muziek. Zijn eerste officiële album Roll With You -het met covers gevulde Walkin and Talkin niet meegenomen- is met de rauwe en zeer swingende soul ook een van de meest gedraaide platen uit mijn collectie. De verwachting voor zijn nieuwste plaat Come and Get It! ligt dan ook heel erg hoog.

Eli Reed heeft de basis van zijn kracht behouden; ouderwetse soul muziek. De nummers worden nog steeds ondersteund door zijn blazers en Eli bewijst zowel de gevoeligere nummers als ‘Time Will Tell’ en de snellere nummers als ‘Tell Me What I Wanna Hear’ met gemak aan te kunnen.

Helaas klinkt Come and Get It! over de gehele linie genomen net wat te gladjes. De sterk aanzwellende orkesten doen het altijd goed op soulplaten, maar als Paperboy er een gebruikt op ‘Pick Your Battles’ dan weet je dat niet bij hem past. Eli is binnen één album gegaan van een straatjongen die een zeer goede soulplaat opneemt naar een, in zijn beleving, soul wereldster op leeftijd. Dat is zeer jammer, want het was juist het ondeugende en rauwe wat ‘Roll With You tot zo’n goede plaat maakte. Ondanks dat er met nummers als ‘Tell Me What I Wanna Hear’ en ‘Time Will Tell’ er enkele “echte” Eli Reed nummers op staan, overheerst er helaas toch het gevoel dat de plaat te glad is. Come and Get It! is een cd die op dit moment zeker aangenaam is om naar te luisteren, maar de kans is groot dat we over een jaar deze plaat al weer helemaal vergeten zijn. Een troost; vorige week bewees Eli live geen steek veranderd te zijn en nog steeds in staat om een spetterende soul show neer te zetten.
Recensent:Karst Jaarsma Artiest:Eli 'Paperboy' Reed Label:Parlophone
Pain Of Salvation – Road Salt One

Pain Of Salvation - Road Salt OneAls er één band is die nooit doet wat er van haar verwacht wordt is het Pain...

The Opposites - Succes / Ik Ben Twan

The Opposites - Succes / Ik Ben Twan Het leek lastig worden voor de Opposites om het succes van hun album Begin...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT