RECENSIE: Dead Meadow - Three Things

Dead Meadow - Three Kings
recensie cijfer 2010-06-07 Dat liveplaten zelden tot nooit werkelijk iets toevoegen aan het genre van een band, is een bekend gegeven. Maar voor de die hard fan zijn ze vak toch een fijne toevoeging aan de collectie. Onder het motto “dit heb ik live gehoord, en ja het klonk zo” zijn live registraties geheel te verantwoorden, zeker als nieuwe versie van nummers of zelfs totaal nieuwe nummers ten gehore worden gebracht.

Dead Meadow vond het ook nodig om met een live registratie te komen, in dit geval samen met een dvd. Daar de dvd niet in het promopakket zit, is het zaak hier te richten op de cd. En die heeft zeker wat pluspunten. Zo is de registratie an sich tot in de puntjes verzorgd. Wanneer de cd eenmaal aan het draaien is, heb je als luisteraar werkelijk de ervaring bij het concert aanwezig te zijn. Geen hiss, geen overbodige feedback of ruis, maar slechts de stonerrock van de band die uit je boxen rolt.

Maar de toevoeging aan het oeuvre is zoek. Dead Meadow is zeker geen slechte band en met nadruk live niet, maar liever dan een moment opname van de band op de weg horen we nieuw materiaal in de studio. Stoner hoor je live levend te ervaren. Bier in de hand en meevloeien met de flow, een flow die Dead Meadow ook werkelijk de zaal in weet te pompen. Die flow blijft echter zoek in deze live registratie, Ja het is leuk, maar nergens fantastisch. Ja het zijn leuke nummers, maar nergens briljant. En ja, het is goed opgenomen, haast feilloos, maar het mist een ziel.

Misschien dat in combinatie met de beelden deze registratie wel prikkels in de onderbuik brengt. Nu blijft het echter tot een rationele opname van muziek die ooit was in een zwetende zaal met mensen die wel genoten van de zware tonen die over hen denderden.


Eerdere recensies van Dead Meadow:
- 24-03-2008: Old Growth.
Recensent:Tjeerd van Erve Artiest:Dead Meadow Label:Suburban Records
The Reverend Peyton’s Big Damn Band – The Wages

Reverend Peyton's Big Damn Band - The WagesZin in een portie heerlijke en eerlijke bluegrass, swing, country &...

65DaysOfStatic -  We Were Exploding Anyway

65DaysofStatic - We Were Exploring Anyway Toen ik in 2005 tijdens een uitzending van Duyster op Studio Brussel de...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT