RECENSIE: Black Box Revelation - Silver Threats

The Black Box Revelation – Silver Threats
recensie cijfer 2010-02-02 Enkele jaren geleden waren de Brusselse jonge honden van The Black Box Revelation met hun energieke van basloze garagerock voorziene debuutlangspeler Set Your Head On Fire (2007) een ware (excusez le mot) revelatie. Met Silver Threats breien Jan Paternoster en Dries van Dijck daar nu een wat volwassener en ruiger klinkend vervolg aan; meer dan genoeg klasbakken om weer even vooruit te kunnen, maar als geheel wel ietsje minder beklijvend.

In de categorie voltreffers is het met de opener, de maanden geleden vooruitgesnelde luide, energieke, meeslepende en swingende single ‘High On A Wire’, meteen raak. De huidige single ‘Do I Know You’ doet het trucje verderop nog een keer dunnetjes over. Prima toeven dus, maar het venijn van Silver Threats, in positieve zin, zit hem in de staart. Rustpunt ‘Our Town Has Changed For Years Now’, het slepende, harde en uitermate sexy groovende nummer ‘Love Licks’, het vette ‘You Got Me On My Knees’ en de negen minuten durende subtiel naar z’n ontlading toewerkende uitsmijter ‘Here Come The Kick’ vormen als geheel immers het sterkste gedeelte van deze plaat.

Het is dan ook jammer dat de spanning, het broeierige en het avontuurlijke van dat laatstgenoemde kwartet en/of de ongecompliceerde overtuigingskracht van de twee eerder genoemde singles niet constant in die mate en effectiviteit aanwezig is. Na de perfecte opening stokt het treintje met de wat minder rechtlijnige en ronduit vuige tracks ‘Where Has All This Mess Begun’ en ‘Run Wild’ toch ook een beetje. En de meer recht-toe-recht-aan rockende songs ‘5 O’Clock Turn Back The Time’ en ‘You Better Get In Touch With The Devil’ luisteren vervolgens dan weer best lekker weg, maar hebben ook iets te vluchtigs in zich.

Hoe dan ook, de oersterke tracks van de tweede helft winnen het bij het opmaken van de balans absoluut van de wat zwakkere troeven direct na de opening. En dus kan ondergetekende Silver Threats slechts met minimale reserves aanraden aan eenieder die het debuut van het duo wel wist te waarderen. Oningewijden die bij de gedachte aan vuige rock met invloeden van The White Stripes, The Black Keys, The Stooges, Led Zeppelin, Black Rebel Motorcycle Club en The Datsuns spontaan gaan watertanden komen hier ook beslist aan hun trekken.
Recensent:Cyrille Bloemers Artiest:Black Box Revelation Label:Pias
Perfect - French Connection

Perfect - French Connection Perfect is de artiestennaam van de Jamaicaanse reggaezanger Greg Rose. Twee...

Band Of Skulls - Baby Darling Doll Face Honey

Band of Skulls - Baby Darling Doll Face Honey Als je fan bent van The Kills of The White Stripes, dan hoef je niet meer...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT