RECENSIE: The Rocket - The Rocket

The Rocket - The Rocket
recensie cijfer 2009-12-15 The Rocket is een nieuwe band op het Belgische Funtime Records. Volgens eigen zeggen lijken ze op Blink 182, Fall Out Boy en de Vengaboys. Niet fysiek dan, want op de bijgeleverde foto staan geen lekkere wijven of jongetjes onder te tattoos maar een set vrij forse jongens in Engelse schooljongens-uniform. Muzikaal gezien zit de powerpop van The Rocket ergens wel op het level van Blink 182, maar dan iets traditioneler en langzamer van opzet.

Nou is het algemeen bekend dat poppunk en punkgroepen het live een stuk beter doen dan op de cd. Dat daargelaten schort het op het debuut van The Rocket aan één knaller van een nummer dat je bij je haren pakt en niet meer los laat. Veel nummers klinken behoorlijk middle-of-the-road en soms wat braaf. Zelf omschrijft de band dit als hyper-melodisch, toch had ik iets meer variatie en originaliteit verwacht. Van die aanhoudende stukken zoals op ‘I’m Gold’ over een relatie die niet zo goed gaat. Of ‘Waiting’ wat ook over een relatie gaat. Bij nadere beschouwing gaat eigenlijk alles over relatieproblemen. Alsjeblieft, hou op, denk ik dan. Ga naar een psycholoog.

Soms mist het dus, de blote-billen-humor van Blink 182. Ook de wat zeikerige stem van de zanger helpt hier niet heel erg bij. Nou hadden Tom Delongue van Blink en Patrick Stump van Fall Out Boy daar ook wel eens last van en kwam Mark Hoppus bij Blink dan om de zaak te versterken. Bij The Rocket zijn wel tweede vocalen, maar is zanger Tom toch vooral op zichzelf aangewezen. En dat is een beetje een gemiste kans. Overigens, de vergelijking met de Vengaboys heeft betrekking op de cover van ‘Boom’. Een herkenbaar baken tussen de overige nummers.

Concluderend: Een erg gemiddelde, tamelijk langzame poppunk plaat zonder enorme uitschieters. Ik hoop dat de band live meer asses kickt. In ieder geval moet The Rocket bedenken of ze over niet succesvolle relaties willen blijven zingen of naar een psycholoog gaan. Wel vind ik dat ze een mooi cd hoesje hebben en dat het allemaal nog niet té zwartgallig gezien moet worden. Zowel Fall Out Boys als Blink 182 waren maar matig succesvol op hun debuut.
Recensent:Erik Oudman Artiest:The Rocket Label:Funtime Records
Lost Department – Things Of Flesh And

Lost Department - Things of Flesh and Blood Lost Department uit België is een band die zich niet eenvoudig in een hokje...

The New Media – Aidem Wen Eht

The New Media - Aidem wen Eht Het is niet iedereen gegeven, de mogelijkheid muziek te maken om het muziek...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT