RECENSIE: Good Dog Happy Man - Good Dog Happy Man

Good Dog Happy Man- Good Dog Happy Man
recensie cijfer 2009-12-07 Het uit Utrecht afkomstige Good Dog Happy Man is een gevat stel. Zo omschrijft het viertal zich als The Police that has listened to Curtis Mayfield too much. In 2007 wonnen zij de Grote Prijs van Nederland, waarna de band zo ongeveer alle concertzalen van naam aandeed. In de tussentijd wisten ze kans te zien om hun titelloze album op te nemen.

De eerste klap is een spreekwoordelijke daalder waard, maar dat lijkt niet op te gaan voor de band. Het eerste nummer, ‘Was Yours Was Mine’, diskwalificeert zichzelf door een sample. Het zorgt ervoor dat het ritmisch nogal wringt met de rest van de arrangement. Bovendien gaat het zo ongeveer ten onder aan een overdaad aan ideeën, en dat is zonde want je hoort aan alles dat de instrumentbeheersing en opname kwaliteit boven elke twijfel verheven is.

Zo bezien had ‘Snatch’ niet misstaan als eerste track van de cd, het nummer is namelijk retestrak en is ontdaan van alle poespas die het eerste nummer zo ongemakkelijk maakt. En dat hoge niveau houdt de band moeiteloos vast, zo ook tijdens het wat rustigere ‘Napoleon’s Army’. Pas na een aantal nummers, op ‘Pass The Salt, Fucker’ gaat de band zich weer even te buiten aan nodeloos ingewikkeld gemusiceer. De ander zal het echter een fraai blijk van kunnen noemen. Zodoende kun je stellen dat er bijzonder weinig op het album van Good Dog Happy Man aan te merken valt. Je zou hooguit kunnen zeggen dat het ergens jammer is dat de band haar cd niet van een passend slot akkoord heeft voorzien.
Recensent:Nick Augusteijn Artiest:Good Dog Happy Man Label:Dying Giraffe Recordings
Gogol Bordello – Live From Axis Mundi

Gogol Bordello - Live From Axis MundiHet gypsy punk gezelschap Gogol Bordello heeft een uitstekende...

Acda en de Munnik - Jouw Leven Lang Bij Mij

Acda en de Munnik - Jouw Leven Lang bij Mij Samen met Blof en De Dijk is Acda en de Munnik al jaren een van de grootste...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT