RECENSIE: Beverly Knight - 100%

Beverly Knight
recensie cijfer 2009-10-30 "Zwarte" muziek is in Engeland met een enorme inhaalslag bezig. Dizzee Rascal, Estelle en natuurlijk de vrouwelijke rapper Speech Debelle zijn hier goede voorbeelden van. Beverly Knight bewijst met 100% dat ze zeker ook in dit rijtje thuishoort. De zangeres is in Engeland al aardig bekend, maar weet buiten het Verenigd Koninkrijk nog niet echt door te breken.

Het rustige openingsnummer ‘Beautiful Night’ belooft met de eerste tonen nog niet zo heel veel, maar naarmate het nummer vordert ontrold er een lekker in het gehoor liggend poppy soul nummer, geheel in de stijl van andere bekende Amerikaanse R&B zangeressen. Maar waar deze zangeressen nogal snel de neiging hebben om hun plaat te reduceren tot een zeurend geheel, weet Beverly Knight een heerlijke afwisselende cd te maken. Van een strijkerpartij met simpel piano melodie op ‘100%’ tot het meer swingende naar gospel neigende ‘Soul Survivor’. Met overigens nog een gastbijdrage van niemand minder dan de legendarische Chaka Khan. Deze wordt opgevolgd door een paar schreeuwerige, doch swingende, nummers en juist als je er voorzichtig genoeg van begint te krijgen wordt de luisteraar verrast met het pakkende ‘Bare’. Een nummer dat weer terugkeert naar de essentie van muziek en daarmee de rust terugbrengt.

Je zou het niet zeggen maar 100% is alweer het zesde studioalbum van Beverly Knight. Sterker nog, in het Verenigd Koninkrijk heeft deze dame al elf top40 hits op haar naam staan. Op de vaste wal met als hoogste plaats een 86e positie wil de carrière nog niet echt van de grond komen. Met 100% toont Beverly Knight met gemak aan dat zij nu op gaat staan om de nieuwe Engelse soul ster te worden.
Recensent:Karst Jaarsma Artiest:Beverly Knight Label:Hurricane
Dizzee Rascal – Tongue n’ Cheek

Dizzee Rascal - Tongue n' CheekWelja, in de recensie van Wiley’s Race Against Time schreef ondergetekende...

Elliot Minor - Solaris

Elliot Minor - Solaris Solaris is het tweede album van de Britse posterboys van Elliot Minor ....

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT