RECENSIE: Hangover Sunday - Hangover Sunday

Hangover Sunday – Hangover Sunday
recensie cijfer 2009-09-10 Hangover Sunday; met zo’n bandnaam kun je natuurlijk twee kanten op. Of je schrijft ingetogen liedjes die het gevoel van een zondagochtend kater treffend verwoorden, óf je schrijft aanstekelijke popliedjes die diezelfde kater juist proberen te verdrijven. Het Brabantse Hangover Sunday heeft duidelijk voor de laatste variant gekozen.

Onlangs bracht de band een eerste promo uit, wat zoveel inhoudt dat de vier songs tellende cd wordt vergezeld door een dvd met daarop drie clips. De vorig jaar verschenen eerste single ‘Fire’ is de opener. Een aanstekelijk, vernuftig popliedje met een fijn herkenbaar gitaarlijntje. Het liedje is bovendien voorzien van een zeer verzorgd clipje, dat absoluut in de categorie ‘TMF-waardig’ thuishoort. Goede binnenkomer dus, dat ook qua zang laveert tussen het vroege werk van Racoon en het helaas ter ziele gegane Skip The Rush. Het daaropvolgende ‘Sometimes’ is ook weer voorzien van een heerlijk gitaarlijntje. Toch is dat niet genoeg om het hele liedje te blijven boeien. Ik ben er nog niet zo goed uit wat er nou precies ontbreekt aan dit liedje. Waarschijnlijk zit het ‘m in de opbouw, die net even wat spannender had gekund.

Het uptempo ‘Dear Nobody’ is dan wel weer helemaal goed. Een fraai opgebouwd liedje , dat mooi gelaagd is opgebouwd. Het spannende gitaarwerk en de strakke ritmesectie maken het geheel af. In het instrumentale outro van het liedje stijgt de band zelfs even boven zichzelf uit. Dit moet live haast wel te gek zijn . ‘Dear Nobody’ is in ieder geval het best geslaagde liedje van deze promo. En ook deze is weer voorzien van een leuke clip, al bevat deze voornamelijk beelden van de mannen in de studio en tijdens optredens.

Afsluiter ‘Dancing In The Madhouse’ is best aardig, maar doet mij gevaarlijk vaak denken aan zo’n middelbare schoolband die je allemaal wel kent. Hoewel ook bij dit liedje de outro een hoop goedmaakt.

Hangover Sunday levert met deze promo al met al een prima eerste visitekaartje af, dat zeer professioneel klinkt en oogt. De band zal hier en daar nog wat moeten rijpen, maar getuige ‘Fire’ en ‘Dear Nobody’ zit het er zeker in dat dat helemaal goed gaat komen.
Recensent:Chris Dietzel Artiest:Hangover Sunday Label:Eigen Beheer
Bert Heerink - Beter yet…

Bert Heerink - Better Yet... Bert Heerink is bekend als zanger van Vandenberg en als hit-coveraar van...

La Coka Nostra – A Brand You Can Trust

La Coka Nostra - A Brand You Can Trust Een trend in de rockmuziek: Supergroepen. We zagen al Chickenfoot en de...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT