RECENSIE: The Airborne Toxic Event - The Airborne Toxic Event

The Airborne Toxic Event - The Airborne Toxic Event
recensie cijfer 2009-06-26 Terwijl de droefgeestige en zware post-punk op het moment zijn hoogtijdagen viert, dient de volgende revelatie in de indie rock zich alweer aan in de vorm van The Airborne Toxic Event. Een Amerikaans bandje dat uiteraard niet voorzichtig maar met veel bombast gebracht wordt. Beste band van het moment et cetera. Men neme een beetje van The Wombats, The Strokes, The Kooks en nog een paar gevestigde namen en The Airborne Toxic Event komt er uitrollen. Maar of dat automatisch een succes wordt valt te betwijfelen.

The Airborne Toxic Event is één groot feest der herkenning. Welke band zullen ze imiteren in het volgende nummer? Uit welk hitje komt dat gitaarrifje ook alweer? Beter goed gejat dan slecht verzonnen zegt men wel eens. Gaat niet altijd op. Of het nu gaat om de intro van 'Gasoline' die meteen aan The Wombats doet denken -als je dan toch aan het jatten bent, doe het dan goed- of één van de talloze andere imitatienummers, bijster origineel is het niet.

De dragende kracht van de band heeft The Airborne Toxic Event gevonden in Mikel Jollet. Mikel zingt redelijk overtuigend maar heeft simpelweg een matige stem. Een stem die op den duur nog gaat irriteren ook. De inhoudloze teksten helpen daar ook niet erg aan mee. Als soundtrack voor een tienerdrama als The OC of One Tree Hill zou de cd dan ook hoge ogen gooien.

Al met al is het niet alles slecht wat de klok slaat. Want er wordt veel, maar dan ook heel veel, slechtere muziek gemaakt dan wat deze jonge honden hier produceren. Dat neemt echter niet weg dat The Airborne Toxic Event de middelmaat niet ontstijgt en er misschien zelfs in verdrinkt. Een mix van alleen maar goede dingen betekent niet automatisch een goed product. Voortaan misschien iets meer originaliteit en een beetje zangles, dan komt het vast wel goed met The Airborne Toxic Event.
Recensent:Harm Groustra Artiest:The Airborne Toxic Event Label:Island
Týr – By The Light Of The Northern Star

Týr - By The Light Of The Northern StarMooie vraag voor een popquiz: noem minstens één metalband die van de Faeröer...

Feromones – Lost The Light

The Feromones - Lost The Light Het Nederlandse Feromones leek een band die snel bekend zou worden. Kort na...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT