RECENSIE: LEFT - The Quest for Fire

LEFT – The Quest For Fire
recensie cijfer 2009-04-28 De afgelopen jaren heeft de Eindhovense rockband LEFT aardig wat voorprogramma’s mogen verzorgen. Zo mocht het onder andere openen voor Staind in Effenaar en voor Wolfmother in de Melkweg. Maar de komst van The Quest For Fire zou best eens een ander tijdperk kunnen aanbreken. Een tijdperk waarin dit drietal kan uitgroeien tot meer dan ‘dat voorprogramma-bandje’.

En om meteen met de deur in huis te vallen: The Quest For Fire heeft het in zich om deze band op dat niveau te kunnen tillen. Dit album, dat overigens geproduceerd is door Green Lizard’s Remi Tjon-Ajong, heeft zowel een professioneel geluid als idem kwaliteit.

The Quest For Fire opent sterk met ‘Today You’re Gonna Make It’ en ‘Storm’. Laatstgenoemde heeft het in zich om een goede single te worden. Maar ook de eerste single / videoclip van dit album ‘Better Off’ is terecht gekozen als eerste pronkstuk (en tevens voorzien een youtube-hypewaardig videoclipje). Dit is verreweg het beste nummer van de CD.

Het siert dat Left op The Quest For Fire onnederlands goed klinkt. Ze zijn zelfs voorzichtig te vergelijken met de betere Amerikaanse mainstream rockbands als Breaking Benjamin en Three Days Grace. De eerste single ‘Better Off’ heeft ook veel weg van de iets minder bekende (maar een heel erg vergelijkbare) band Strata.

LEFT neemt op The Quest For Fire weinig gas terug en dit komt het album alleen maar ten geode. Met slecht een enkele slow song (‘For What It’s Worth’ en ‘10’) en een hand vol energieke nummers zit de pit er lekker in. Hier schort het vaak aan bij Nederlandse producties, die vaak te veel stapjes terug doen, of een irriterend eentonig geluid neerzetten. Ook dit laatste is bij LEFT niet aan de orde.

Laten we hopen dat LEFT met deze lekkere plaat eindelijk uit hun eigen schaduw kruipt en dat Nederland maar veel mag horen van ze. En dan moeten we maar eens beginnen met ‘Better Off’ airplay te geven op Radio 3FM. Wie mailt Giel Beelen?


Eerdere recensies van LEFT:
- 17-12-2006: So Much for Adaption;
- 27-04-2005: Between Stars and Daylight.
Recensent:Cosmo Vloedbeld Artiest:LEFT Label:Dying Giraffe Recordings
My Vanity Project – A Father, A Son And An Idiot

My Vanity Project - A Father, a Son and an Idiot My Vanity Project is een energiek trio, dat voor 2/3 deel bestaat uit...

Portall – Code Black

Portall - Code Black De Elburgse (Overijssel) metalband Portall klinkt menig Nederlander bekend...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT